Özdilek

Çevre

“Deniz yüzümüze tükürüyor!”

Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı, deniz kirliliğine isyan etti

2 Mayıs 2021 Saat: 20:04
“Deniz yüzümüze tükürüyor!”
“Deniz yüzümüze tükürüyor!”

“Deniz yüzümüze tükürüyor!”

Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı, deniz kirliliğine isyan etti

Fidancı, deniz kirliliği ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Yaprak Fidancı açıklamasında şunlara yer erdi:

“Bugünlerde denizde yaşanan deniz salyasının sebeplerinden biri, Dilovası’nda kurulu Poliport'un 2017' de sebep olduğu geniş çaplı çevre kazasının zamana yayılmış etkisidir. O vakit derneğimizin tutanak ve tespitleri sayesinde açılan ceza davası sonucu firmaya verilen 1,5 Milyon TL idari cezanın ne denize ne de gelecekte yaşanması ihtimal çevre kazalarını önlemeye faydası olmadığı çok açıktır.

Kocaeli, İzmit Körfezi’yle bugün "Ben oksijensizlikten ölüyorum" haberiyle gündemde, gelecekte ise şehrimizdeki mevcut risklerden birinin gerçekleşip " Kocaeli' de toplu insan ölümleri" haberiyle gündeme gelmesi an meselesidir. Unutulmasın ki, doğa asla unutmaz acı ders verir, çevre de ceza vererek korunmaz. Bir diğer neden ise şehrimizde sanayiye sınırsız kullandırılan dolgu alanları,  dip dibe limanlar, yüksek rıhtımlar nedeniyle denizin kendisini temizleyecek kıyı şeridi bulamamasıdır. Üstelik bugünlerde sanayi kuruluşları, yeni buldukları vahşi bir yöntemle, denizde -20 mt kotta Dip Tarama yaparak Liman Kapasite Artışı taleplerinde sıraya girmiş durumdalar.

 

Şehrimizi yönetenlere sesleniyoruz. Yaşanan deniz salyasıdır, her yıl olur gibi ifadelerle durumu basitleştirip olağanlaştırmaktan vazgeçin gerçeklerle yüzleşin! Sanayi kuruluşlarına sınırsız olarak verdiğiniz dolgu, dip tarama, depolama izinleri, yeni bir fabrika büyüklüğünde kapasite artışları nedeniyle denizimiz can çekişerek ölüyor! Yöneticilerimiz Anayasa ve Kanunların onlara verdiği sorumluluk ve haklarını kullanıp, temiz ve sağlıklı çevrede yaşama hakkımızı sağlasınlar. Bunun için sermayenin vahşi taleplerine, ‘Hayır, Artık Yeter’ desinler. Desinler ki,  Deniz Yüzümüze Tükürmesin!” 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat