Özdilek

Siyaset

Değer, bu ihale Derince’ye atılmış ciddi bir haksızlıktır!

CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, Derince belediyesinin gerçekleştirdiği arsa ihalesini eleştirerek tepkisini gösterdi.

21 Aralık 2019 Saat: 02:20
Değer, bu ihale Derince’ye atılmış ciddi bir haksızlıktır!
Değer, bu ihale Derince’ye atılmış ciddi bir haksızlıktır!

Değer, bu ihale Derince’ye atılmış ciddi bir haksızlıktır!

Başkan Değerin basın açıklaması şöyle:

    Bugün burada Derince Belediyesi’nin önceki gün gerçekleştirdiği bir ihale konusunu değerlendirmek için toplandık. Bildiğiniz üzere Derince Yenikent Mahallesi Araptepe bölgesinde, belediyemizin elinde bulunan yaklaşık 30 dönümlük bir arsa bulunmaktaydı. Bu arsa bölgede kalan son büyük arsaydı. Önceki gün yapılan ihale ise bu 30 dönüm arsanın ihalesiydi. Akıla, mantığa, matematiğe uymayan, ciddi kamu zararı oluşturan bu ihaleyi Derince ve Derince’liye atılmış ciddi bir haksızlık olarak değerlendiriyoruz. En kısa zamanda, iş işten geçmeden, ciddi kamu zararı oluşturacak olan bu ihalenin fes edilmesini istiyoruz.  

   Derince Belediyesi, 42 milyonluk arsasını müteahhide verip, iki yıl sonra yaklaşık 40 milyon TL’lik bir değer elde edecek! İşte biz buna karşı çıkıyoruz. İşte bunun için bu ihaleyi, Derince’ye ve Derinceli’ye atılmış en büyük haksızlık olarak yorumluyoruz. İktidar partisi mensupları sürekli olarak ekonominin iyiye gittiğini, ivmenin yükselmeye başladığını söylerken AK Partili Derince Belediyesi nasıl böyle basiretsiz, beceriksiz ve ciddi kamu zararı doğuran ihalenin altına imza atar. Peki, bu ihale normal koşullarda nasıl olmalıydı, belediyenin kasasına hangi değer girmeliydi? Bunun da bir matematiği var. Piyasa koşullarına göre elinizde 40 milyonluk, değerli bir arsa varsa ve siz bunu bir müteahhide veriyorsanız, buradan en az 20 milyonluk bir karınız olmalıdır. Derince        Belediye Başkanı Zeki Aygün’e buradan sesleniyoruz; ‘İhaleye tek firma katıldı’ bahanesinin arkasına sığınıp, bize bu akıl dışı, ciddi kamu zararı oluşturan ihaleyi izah etmeye kalmasın. Yapılacak tek şey, derhal bu ihaleyi iptal edip, gerekirse belediye olarak bu inşaatı yapmak olmalıdır. Tekrar uyarıyoruz; iş işten geçmeden bu ihaleyi durdurun.       CHP olarak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak için, büyük kamu zararı oluşturacak bu ihalenin iptal edilmesi için elimizden ne gelirse yapmaya devam edeceğiz. 

   

   Bizim Derince Belediyesine önerimizdir, gelin bu Arap Tepedeki Konutları Derince Belediyesi olarak yapalım maliyetini daha ucuza getirip, Derince de yaşayan dar gelirlilere daha uygun fiyatlarla ev sahibi yapalım. Belediyemizde kazanır. Derincemiz de kazanır. Yaşayan dar gelirli yurttaşlarımız da kazanır.

              Kamuoyuna saygıyla duyurulur.                                                                                      CHP DERİNCE İLÇE ÖRGÜTÜ

 

                                                                                               NİHAT DEĞER

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat