Özdilek

Sağlık

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden müjde

Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Robotik Yürüme Cihazı hizmete girdi. Cihaz farklı hastalıklar sebebiyle yürüme güçlüğü çeken veya yürüme yeteneğini kaybeden hastalara umut olacak.

24 Temmuz 2019 Saat: 14:03
Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden müjde
Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden müjde

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden müjde

Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Robotik Yürüme Cihazı hizmete girdi. Cihaz farklı hastalıklar sebebiyle yürüme güçlüğü çeken veya yürüme yeteneğini kaybeden hastalara umut olacak.

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden müjde

Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Robotik Yürüme Cihazı hizmete girdi. Cihaz farklı hastalıklar sebebiyle yürüme güçlüğü çeken veya yürüme yeteneğini kaybeden hastalara umut olacak. Sağlık Bakanlığı tarafından satın alınarak hastaneye ücretsiz olarak tahsis edilen Robotik Yürüme Cihazı, felç veya benzeri hastalıklar nedeniyle yürüme yeteneğini kaybeden hastalara hizmet vermeye başladı.  Yaklaşık iki ay önce Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kurulan cihaz, İldeki Kamu Hastanelerinde bir ilk olma özelliği taşıması açısından önemli bir hizmet olarak görülüyor.  

Uzman hekim kontrolünde fizyoterapist tarafından uygulanacak

Hastanede görevli fizyoterapist ve ilgili personellerin cihaz kullanımı konusunda gerekli eğitimleri almasının ardından Fizik Tedavi Uzmanı Hekimleri ve Fizyoterapistler eşliğinde hastalara hizmet vermeye başlayacak.

İlerleyen süreçte yararlanan hasta sayısı artacak

Robotik Yürüme Cihazının Türkiye’de sadece belli başlı sağlık merkezlerinde bulunan özellikli bir cihaz olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney "Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet çıtasını her geçen gün yükseltmekte. Sağlık Bakanlığımız ilimizde bulunan Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesine bu robotik yürüme cihazını tahsis ederek değerli bir hizmeti vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş oldu. Daha önce felç geçiren , rehabilitasyon döneminde bu hizmete ihtiyacı olan birçok hasta il dışına gitmek zorunda kalıyordu. Cihaz, ilimizde kamu hastanelerinde sadece Darıca Farabi hastanesinde var.  Şimdilik günde birkaç hastaya hizmet veriyor. Eğitim süreçlerinin tamamlanmasından sonra hasta sayıları artacak, bölgemize büyük bir katkı sağlayacak. Robotik yürüme cihazını ilimize ve Darıca Farabi Hastanesine tahsis ettiği için Sağlık Bakanlığımıza, verdikleri hizmetler için de başhekimimize, hekimlerimize ve  fizyoterapistlerimize teşekkür ediyor, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Mhrs’den randevu alınarak başvurulmalı

Konuyla ilgili bilgi veren Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş “Robotik yürüme robotumuz Mayıs ayı itibari ile hastanemize tahsis edildi. Beyindeki nörolojik veya ortopedik nedenlerden dolayı yürüme yeteneğini kaybetmiş hastalarımıza hizmet verecek cihazımızdan faydalanmak isteyen hastalarımızın MHRS’ den randevu alarak ilgili hekime başvurmaları gerekiyor. Hekimin muayene ve tedavisinden sonra uygun görülen hastalar fizyoterapistlere yönlendirilmekte ve ilgili uzmanlar tarafından robotik yürüme cihazı seansları gerçekleştirilmektedir. Böylesine önemli bir cihazın hastanemize kazandırılmasında emeği geçen İl Sağlık Müdürümüze ve Sağlık Bakanlığımızın yetkililerine teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Nörolojik ve ortopedik birçok vakada kullanılıyor

Cihaz kullanımı konusunda Sağlık Bakanlığı tarafından yoğun bir eğitim süreci geçirdiklerini söyleyen Fizyoterapist İlknur Dinamit “Bu cihazdaki komputerize sistem hastamızın otomatik olarak yürümesini sağlıyor. Hastaya ekranda belli görevler veriliyor ve bu görevler yapılırken hastanın sağ ve sol bacaklarına ağırlık aktarımı yapılıyor. Bu sayede beyindeki plastisite arttırılıyor ve adaptasyon özelliği geliştiriliyor. Amacımız yürüme yeteneğini rehabilite etmek. Cihazımız parapleji, hemipleji, MS, spinal kord yaralanmaları, bacakları tutan hastalıklarda ve bazı nörolojik vakalarda yararlı oluyor” dedi.

Yetkililere teşekkür

 

Yaşadığı sağlık problemi dolayısıyla yürüme sıkıntısı çeken Z. A., hastanede robotik yürüme cihazı ile tedavisine başlanan ilk hastalardan biri.  Aydın, kendilerine böylesine önemli bir sağlık hizmetini sunan Sağlık Bakanlığına ve yetkililere teşekkür etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat