Özdilek

Güncel

DAREN el sanatları sergisi açıldı

Kısa adı (DAREN) olan Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi tarafından Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde açılan El Sanatları Sergisi’nde engelli vatandaşlarımızın birbirinden güzel eserleri sergileniyor.

24 Nisan 2018 Saat: 21:27
DAREN el sanatları sergisi açıldı
DAREN el sanatları sergisi açıldı

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın da katılımıyla açılan ve bakır tel örme sanatı olarak ta bilinen filografi sanatının yanı sıra ahşap boyama, keçe, yağlı boya, boncuk tasarım, hama ve el sanatları eserlerinin bulunduğu sergi, 01 Mayıs Pazartesi akşamına kadar vatandaşın beğenisine sunulacak.

Engeller sevgiyle aşılıyor

El Sanatları Sergisinin açılışından önce Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi tarafından oluşturulan “Engelliler Folklör Ekibi” bir gösteri sundu. Büyük beğeniyle izlenen folklör gösterisinin ardından engelli öğrenciler tarafından şiir ve müzik dinletileri programa renk kattı. Yıl boyunca devam eden okuma yazma kurslarının sertifika töreninde protokol üyeleri tarafından öğrencilere belgeleri takdim edildi.

Halkımızı bu güzel eserleri görmeye davet ediyorum

Programda bir konuşma yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, bu güzel etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “yıl boyunca düzenlediğimiz kursları başarıyla tamamlayan engelli kardeşlerimizin emeklerinin gün yüzüne çıkacağı bu serginin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her alanda olduğu gibi engelli üyelerimize el sanatları hususunda kendilerini geliştirmek, özgüvenlerini pekiştirmek, sosyal yaşamda destek olmak ve aynı zamanda ailelerine yalnız olmadıklarını hissettirmek için düzenlediğimiz kursların amacına ulaştığını ve engelli kardeşlerimizin çok güzel eserler ortaya çıkardıklarını görüyoruz. Engeller sevgiyle aşılır, engelli kardeşlerimizi topluma kazandırma adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün folklör gösterilerinde, şiir ve müzik dinletilerinde gördük ki bu kardeşlerimize imkan verildiğinde aşamayacakları engel yoktur. Bu noktada sadece kurumların değil, her bireyin de bilinçli bir şekilde engelli kardeşlerimize ve ailelerine destek olmaları gerekir. Etkinliklerimizin ve açacağımız sergimizin hayırlı uğurlu olması temennisiyle, bir kez daha emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı bu güzel eserleri görmeye davet ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı. Kesilen kurdaleyla açılan sergi 01 Mayıs Pazartesi akşamına kadar Adnan Menderes Sergi ve Fuaye Salonu’nda vatandaşların beğenisine sunulacak.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat