Özdilek

Spor

“Daha emin ve kararlı olmalıydık”

İlk yarı rakibin istekli ve baskılı başladığını, ikinci yarıda ise arzulu ve gole yakın tarafın kendileri olduğunu belirten teknik direktör Sebahattin Akbayrak, “Bize yakışmayan basit goller yedik. Kendimizden daha emin ve daha kararlı

11 Şubat 2018 Saat: 13:18
“Daha emin ve kararlı olmalıydık”
“Daha emin ve kararlı olmalıydık”

Çok basit gol yedik

2-0 mağlup oldukları maçın ardından değerlendirmede bulunan Kocaeli Birlikspor Teknik Direktörü Sebahattin Akbayrak, “İlk yarıya rakip çok coşkulu, istekli ve önde başladı. 3.bölgede bize baskı yaparak özellikle fazla adamla hücuma çıkarak başladılar. Biz iyi takım savunması yaptık. Rakibe boş alan bırakmadık fakat soldan gelen toptan inanılmaz basit bir gol yedik. Bize hiç yakışmadı. Golden önce Melih ile yakaladığımız yüzde yüz pozisyonda gol atmalıydık.

Hakem mükemmeldi

İyi çıkışlar yakaladık. Rakibin 3.bölgede oynamasından dolayı orta sahada özellikle iyi çıkışlar yakaladık. Dönen topları kazanıp çıktığımız toplarda iyi işler yaptık ama 3.bölgede ürettiğimiz pozisyonlarda gol atamadık. İlk yarı hakem de bana göre mükemmel maç yönetti. Maçın temposunu düşürmedi, gereksiz düdük çalmadı.

Ağır davranınca…

İkinci yarı biz istekli başladık. Golü bulabilirdik. Kendimizden emin ve daha kararlı olmalıydık. O pozisyonlara girdiğimizde atmalıydık. Yediğimiz golde üç defa topu kendi ayağımızdan rakibe kaptırıp peşinde koştuk. O kadar ağır davrandığınız zaman da rakip topu kazanıyor ve sıkıntı yaşatıyor. Pozisyon vermedik ama çizgiden gelen ortadan oyuncumuzun ters vuruşuyla kendi kalemize attığımız golle 2-0 mağlup duruma düştük ve sonra da dengeleyemedik” dedi.

Elinden geleni yaptı

Kadroda oyuncuların farklı pozisyonlarda oynamasının sorulması üzerine ise teknik patron Sebahattin Akbayrak, “Geçen haftaki savunma hattımızı koruduk. Kalecimizle birlikte aynı beşliyle oynadık. Maçın başında 2 pozisyon verdik, o da önde oynayan oyuncumuzun adam kaçırmasından oldu. Muhammet sol bekte yine elinden geleni yaptı.

Subaş iyi işler yaptı

Orta sahada da formda olan oyuncularımızı değerlendirdik. Yahya Kemal ve yanına Emirhan Subaş’ı koyduk. Emirhan bugün de iyi işler yaptı. Toplar kazandı. Bir iki tane şutluk pozisyonu vardı. Onları da tamamlasaydı ilk 60 dakika özellikle çok daha iyi olurdu. O da çok çalıştı.

Berke çok üretken

Berat’ın yerine Raif’i santrafor, arkasında da Berke’yi oynattık. Berke’nin çok üst düzey yeteneği ve oyun zekası var. İçinde bulunduğumuz durumun yanı sıra futbolcunun Türk futboluna sunulması üzerine de çalışmamız var. Berke’yi sürekli oynatarak aslında Türk futboluna kazandırmak istiyoruz. Yeteneği ve oyun zekasının yanı sıra oyunu çift yönlü oynaması lazım. Performans olarak iki yönlü oynamada biraz sıkıntısı var. Haricinde üretken bir oyuncu.

Melih agresif olmalı

Kenarlarda da Melih ve Emrecan’ın yerine Batuhan ve Emrecan’ı oynattık. Melih’ten de memnunduk ama bir iki pozisyonda ağır kaldı. Biraz daha agresif olması lazım. Çok rahatlıkla gol atabileceği pozisyonlar vardı. Oyuncularımızın hepsini sırayla oynatmaya çalışıyoruz. Gelişimlerini de tamamlamaları lazım” yanıtını verdi.

Hata yapabiliyorlar

Yedikleri gollerle ilgili yorumunda ise “Bireysel hata diyoruz; tecrübeli oyuncular az yapıyor. Bizim gibi genç oyunculardan kurulu takımlarda ise bir gün sol bek, bir gün stoper, bir gün kaleci hata yapabiliyor. Tecrübeli oyuncular da bunları değerlendiriyor. İki haftadır kendi kalemize gol atıyoruz” diyen teknik direktör Sebahattin Akbayrak genel değerlendirmesini şu sözlerle sürdürdü:

Ustalıkla oynayamadık

“Karşımızdaki dirence karşı direnci kırabilecek mücadeleyi ve duruşu ortaya koymamız lazım. En azından rakibin iyi organize olup sonuca gittiği pozisyonların dışında bireysel hatalar yapmamamız lazım; pozisyon hataları ve kademe hataları yapmayıp, ayağımızdaki topu kullanırken gördüğümüze verip tekrar alıp oynayabilmeliyiz. Bu topları henüz ustalıkta oynayamadık.

Hediye vermek isterdik

Takımımıza yakışan sonucu almayı çok istiyoruz, çocuklar da istiyor. İyi de konsantre oluyoruz. Bireysel, grup ve takım çalışmasını hem teorik hem pratik olarak sahada ve saha dışında yapıyoruz. Psikolojik destek ve rehabilitasyonu da iyi yapıyoruz. Ekibimiz bu konuda çocuklarla çok güzel çalışıyor. Başkanımız kulübü aldıktan sonra ilk maçımıza çıktık. Ona iyi bir başlangıç hediyesi vermek isterdik. Ama olmadı. Eksiklerimizi düzeltmeye çalışıyoruz. Ne olursa olsun sonuna kadar savaşacağız.”

Etiketler: Birlikspor,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat