Özdilek
Mecit Ünal
Mecit Ünal

Cumhur İttifakı Kocaeli mitingiyle fiyasko oldu

Giriş noktasında bulunan polisin elinde bir liste var ve bu listede sadece Ünlü’nün ismi bulunduğu için, görevli polis Ünlü’ye kartını verdi ve diğer iki arkadaşını alamayacağını söyledi

20 Mart 2019 Saat: 01:12

Cumhur İttifakı Kocaeli mitingiyle fiyasko oldu Giriş noktasında bulunan polisin elinde bir liste var ve bu listede sadece Ünlü’nün ismi bulunduğu için, görevli polis Ünlü’ye kartını verdi ve diğer iki arkadaşını alamayacağını söyledi. yorum/haber

Cumhur İttifakı Kocaeli mitingiyle fiyasko oldu

Bugün Ak Parti ilimizde güzel bir mitinge imza attı...

Millet İttifakı İzmit Belediyesi Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet’in proje tanıtım toplantısını da izlemiştim. Son derece profesyonelce hazırlanmış bir organizasyondu ve ben hayran kaldım. Yıllarca CHP adaylarını izledim, ancak bu profesyonelliğiyaşatan hiçbir aday olmamıştı. Siyasal yaşama böyle katkı sunan Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür etmem gerek.

Bu sabah İnternet Gazeteleri Derneği olarak İyi Parti yönetimi ve büyükşehir adayı Serdar Kaman’ı ağırladık. Güzel bir sohbet oldu. Serdar Kaman hiçte ilk günlerdeki gibi değil. Kendine güveni gelmiş ve projelerine hakim. Hiçbir soruyu cevapsız bırakmadı. Ayakları yere basan projeler hazırlamış.

Malum bu gün ilimizde büyük bir miting vardı ve ben İyi Parti buluşmasından sonra miting alanına gittim. Ak Parti güzel bir organizasyon yapmış. Polis noktasından geçtim ve alanı incelemeye başladım. Perşembe pazarının kapalı alanı dışında açık alanın bütünü polis tarafından iki kademeli kontrol altına alınmış. Kapalı alan ve yanları mitinge katılanların sosyal ihtiyaçlarını karşılamaları için portatif alanlar yaratılmış.

Konuşmanın yapılacağı platformun arkasında geniş bir alan protokol için boş bırakılmış. Ve girişleri vatandaşların giriş yerlerinden farklı yerden yapılması organizasyon tarafından öyle uygun görülmüş.

Gelelim şimdi neden böyle bir başlık attığıma…

Miting alanını daha net görebilmek için İyi Parti il binasına çıktım. Alanı izlerken MHP il başkanı Aydın Ünlü’nün yanında dokuz arkadaşıyla Ak Parti il binası tarafından alana girmek üzere geldiğini gördüm. Ancak Ünlü ve arkadaşları yaklaşık yarım saat alana giremediler. Sürekli bir git gel yaşandı ve Ünlü yanındakilere alan girmelerini işaret etti. İki arkadaşıyla Ünlü bir süre geldikleri noktada kaldılar. Daha sonra Ünlü ve iki arkadaşı protokol giriş noktasına vardılar. Giriş noktasında bulunan polisin elinde bir liste var ve bu listede sadeceÜnlü’nün ismi bulunduğu için, görevli Ünlü’ye kartını verdi ve diğer iki arkadaşını alamayacağını söyledi. Kartını alan Ünlü içeriye girmek yerine arkadaşlarını da alana protokol girişinden sokabilmek için telefon trafiğine başladı. Ancak sonuç alamadı. Daha sonra rütbeli bir emniyet görevlisi geldi, Ünlü ile Erkan Azeri ve Selim Çakır’ı protokol girişinden miting alanına girişlerini sağladı.

Burada acı olan durum şu… Ak Parti ülke genelinde MHP ile yerel seçim ittifakı yaptı. MHP ilimizde çok büyük bir özveride bulunarak açıklamış olduğu tüm adaylarını çekti. Ancak Ak Parti hiçbir gün ve zaman MHP’yi sürece dahil etmedi. Sürekli ayrı bir parti olarak gördü ve öyle davrandı. Bunu en son ve canlı örneğini bugün yaşadık. Ak Parti miting yapıyor ve ortağına protokole dahil edilecek isimler için bir telefon etme nezaketinde bile bulunmazken, sadece il başkanını iltifat gibi listeye yazma zahmetinde bulunabilmişler. Ayrıca miting alanı ve bağlantı yollarında asılı bayrak ve flamalar içinde bir tek bile MHP’nin izi yoktu. Ak Parti ortağı MHP’yi bir kez daha yok saymayı sıradan bir faaliyete çevirdi. Yılların köklü partisiMHP’ye bu durumu yaşatanlar dertlerini seçmenlerine anlatsınlar artık.

Alandan erken ayrıldım ve doğru fuar alanına geçtim. Otobüs, minibüs ve taksiler araç park edebilecek tek araçlık bile yer bırakmamışlar. Sanki oto pazarı… Büyükşehir parkında ise Ak Parti adaylarının minibüsleri vardı. Orası da doluydu.

Şimdi iki gün sonra ayın 21’inde aynı alanda Millet İttifakının iki liderinin katılacağı mitingi olacak. Gözleyeceğim… Polis bugünkü aldığı önlemleri alacak ve kapattığı yolları kapatacak mı?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Eski Bayramları Özlemek2 Mayıs 2022 Saat: 10:57
Bir aylık ramazan Ayı’nın, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu Ramazan-ı Şerif olan bir Ramazan Bayramı’na ulaşmış bulunmaktayız.
İGF’nin Önemi!..12 Temmuz 2021 Saat: 10:25
İGF, İnternet Gazeteleri Derneği olarak bizim de içinde yer aldığımız İnternet Gazetecileri Federasyonu.
Yerel Gazetecilik8 Temmuz 2021 Saat: 14:19
Ülkemizde yerel gazetecilik genelde; -Baba mesleğini yaşatma isteği, -Meslek tutkusu,
Lider Olabilmek…19 Haziran 2021 Saat: 23:06
Başlığa bakınca elbette aklımıza “LİDER” olarak ulu önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk geliyor.
Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan…13 Nisan 2021 Saat: 11:16
Ramazan geldi. Hoş geldi.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat