Özdilek

Güncel

Çocuk işçiğiyle mücadele merkezi izmit’te açıldı

İzmit Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde UNİCEF desteğiyle Türkiye’nin ilk çocuk işçiliğiyle mücadele merkezi İzmit’te açıldı.

13 Nisan 2018 Saat: 13:17
Çocuk işçiğiyle mücadele merkezi izmit’te açıldı
Çocuk işçiğiyle mücadele merkezi izmit’te açıldı

Çocuk işçiliğine çözümler sağlanacak “Benim Evim Çocuk ve Gençlik Merkezi” Cephanelik bölgesinde düzenlenen törenle hizmete girdi.  İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğindeki açılışa  Kocaeli Vali Yardımcısı   Beyazıt Tunç, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, AK Parti İzmit Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, İŞKUR Müdürü Ulvi Yılmaz, Aile Sosyal Bakanlığı temsilcileri, UNICEF Türkiye Temsilciliği  Başkan Yardımcısı Nona Ziherman katıldı.

 

Doğan’a teşekkür

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü açılışta yaptığı konuşmada “ bu proje bakanlığımızın çocuklarımıza yaptığı hizmetlerin devamı niteliğindedir. İsmi de çok güzeldir. Başta İzmit Belediye Başkanımız olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Burası çocuklarımızı bir merkezde toplama ve ailelerle yapılacak çalışmalar için önemli olacak. Çocuk işçiliğiyle ilgili mücadeleyi hem ailelerle hem de çocuklarla ilgili kuruluşlarla yapılmak zorunda.  Burası çok güzel oldu. Burası bizim evimiz” dedi.

 

Belediyeler ön saflarda

 

UNICEF Türkiye Temsilciliği Başkan Yardımcısı Nona Ziherman da  “Belediyeciler ve yerel yöneticiler çocuk işçiliği ile mücadelelerde ön saflarda yer alıyorlar. Böyle bir oluşuma küçük de olsa bir destek sağladığımız için çok mutluyuz. Umuyoruz ki, bu model başka belediyeler ve başka alanlarda da çoğaltılacaktır” şeklinde konuştu..

 

Çocuklar benim arkadaşım

 

Açılışta konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da “ bugün büyük bir mutluluk yaşıyorum. Yıllarca çocuk hekimliği yaptım. Çocuklar benim arkadaşım. Bu proje benim çok arzu ettiğim bir projeydi. Sokakta mendil satan, cam silen bir çocuk gördüğümde kendimi suçlu hissediyordum. Kurumlarımızla işbirliği içerinde çocukları topladık ama bu çözüm değil. Bu çok yönlü bir çalışma gerektiriyor. Herkes el atmalı. Hepimiz bu konuda netiz. Valilik, emniyet ve sosyal politikalar il müdürlüğü ve UNICEF’e teşekkür ediyoruz.

 

Burada her şey var

 

Bu bölge askeriyenin kışlasıydı. Gençlerimize büyük bir spor merkezi yaptık, Türkiye ve Avrupa’da örneği olmayan bir Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’ni yaptık, Sanal Gerçeklik Küresi, Deprem Müzesi, 100 dönüme yakın alanı yeşil alana çevirdik. Burada her şey var. Burada hayat var. Sorunlara derman var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ufkuyla bu çalışmaları yapıyoruz.

 

Sağlıklı toplum için çalışıyoruz

 

İzmit Belediyesi olarak çocuk dostu bir belediyeyiz ve çocuk dostu bir belediye başkanıyım. Adaylık projelerimden bir tanesi çocuk hakları masası ve okuluydu. Gelir gelmez çocuk hakları masamızı açtık. Çocuklarımıza bize ulaşma yollarını açtık. Sağlıklı toplum adına çocuklarımıza en iyi imkanları sunuyoruz. Önleme eğitim ve bize ulaşma kanallarını anlatıyoruz. Bu çalışmalarımız Türkiye’ye model oldu. Burası da model olacaktır.

 

Mobil ekipler oluşturulacak

 

Oluşturulacak mobil ekiplerle İzmit ilçe sınırları içerinde çalıştırılan çocuk işçileri toplanarak merkeze götürülecek.  Ailelerinin de tespit edileceği merkezde hem çocuklar hem de ailelere eğitim verilecek, çocukların çalıştırılmaması için gerekli destekler sağlanacak. Merkezde etüt sınıfları, mutfak, çok amaçlı salon ve atölye gibi çocukların ve ailelerin kullanabileceği alanlar yer alıyor.  Çocuklar kendine has dünyaları olan ve hakları olan bireylerdir. Dünyanın neresinde hangi dilde hangi ırkta olursa olsun çocuk çocuktur” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat