Özdilek

Kültür/Sanat

Çingeneler Zamanı Rüzgârı İzmir’de Esecek

Türkiye’de ilk kez müzikal olarak sergilenen Çingeneler Zamanı adlı film izleyici ve eleştirmenlerden tam not aldı.

7 Aralık 2017 Saat: 20:06
Çingeneler Zamanı Rüzgârı İzmir’de Esecek
Çingeneler Zamanı Rüzgârı İzmir’de Esecek

Yönetmenliğini Vural Bingöl’ün üstlendiği ve 26-27 Kasım tarihlerinde ilk kez sahnelenen müzikale İstanbul dışından da talep gelmeye başladı. Müzikal, ilk turnesini 18-19 Aralık tarihlerinde İzmir Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. İzmir seyircisinin merakla beklediği oyunun biletleri biletix ve kongre merkezinin gişelerinde satışa çıktı.

1988 yılında Emir Kusturica’nın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiğini Çingeneler Zamanı filmi sinema eleştirmenleri tarafından bir başyapıt olarak kabul görüyor. Film, 1980’lerin Yugoslavya’sında neşe içinde yaşayan ama hüzünlerini saklayan çingenelerin aşklarını, ayrılıklarını ve yaşadığı acıları anlatıyor.

Birçok Şehirde Sahnelenecek

Filmden esinlenerek oluşturulan müzikal Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde her ay sergilenecek. Müzik yönetmenliğini Canan Güncer’in üstlendiği müzikal aynı zamanda Türkiye’nin birçok şehrinde turneye çıkacak. Çingeneler Zamanı müzikalinde, Banu Kırbağ, Cenk Yüksel, AndrePrimavera, Canan Güncer, Ali Kemal Aydın, Seda Kement, Gamze Metin, Mehmet Kır, Nilüfer Ömürlü, Ayca Ergün, Erhan Yaman, Sibel KuşiYalkı, Esra Uzun, Murat Yaşar Özdemir, Emre Kurtul, Arzu Kurnaz, Vural Bingöl gibi birbirinden yetenekli dansçı, müzisyen ve oyuncular yer alıyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat