Özdilek

Güncel

CHP’liler ‘Öğrencime Dokunma’ dedi

CHP İzmit İlçe Başkanlığı, Ortaöğretime Geçiş Sınavı ile ilgili olarak yapılan ‘Öğrencime Dokunma’ basın açıklamalarına katılım sağladı.

19 Nisan 2018 Saat: 16:06
CHP’liler ‘Öğrencime Dokunma’ dedi
CHP’liler ‘Öğrencime Dokunma’ dedi

Gençler mağdur oluyor Eğitim-Sen tarafından 18 Nisan Çarşamba günü Yahya Kaptan Anadolu Lisesi ve bugün Cahit Elginkan Anadolu Lisesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamalarına; CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Gök, Meclis Üyesi Aliye Hale Meriç ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Eğitimin sosyal bir hak olduğunu hatırlattıklarını söyleyen CHP’liler, bu sistemle ülkemizin geleceği olan gençlerin mağdur edildiğini ifade etti.

Mecburen özel tercih edilecek Ortaöğretime Geçiş Sınavı’yla öğrencilerin eşit ve doğru bir şekilde liselere yerleşemeyeceğini söyleyen sendika yöneticiler ve CHP’liler, öğrencilerin yüzde 10’luk bir bölümünün bu sınavla birlikte devlet okullarına yerleşebileceğini geri kalanların ise özel okulları tercih etmek zorunda kalacağını belirtti. ‘Öğrencime Dokunma’ basın açıklamasının 3.’sü yarın (Cuma) İzmit Anadolu Lisesi önünde saat 12.30’da gerçekleştirilecek. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat