Özdilek

Siyaset

CHP’li Erinç’ten diplomalı açıklama

Aday adaylığı açıklamasına üniversite diplomasını alarak gelen CHP’li Murat Erinç, cumhurbaşkanına seslendi; “Sen 65 yaşına gelmişsin, yıllar geçmiş hala diploman ortada yok” dedi

15 Mayıs 2018 Saat: 07:36
CHP’li Erinç’ten diplomalı açıklama
CHP’li Erinç’ten diplomalı açıklama

CHP İl gençlik kolları eski Başkanı Murat Erinç, partisinin il binası önünde düzenlediği toplantı ile milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın şehir dışında olması sebebiyle İl Sekreteri Hüseyin Acurman’ın başkanlık ettiği toplantıda, il yönetim kurulu üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, milletvekili aday adayları ve çok sayıda partili hazır bulundu.

 

Parlamenter sistemi geri getireceğiz

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Sekreteri Hüseyin Acurman, gençlerin milletvekili aday adayı olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Acurman, “Biz sizlere güzel bir gelecek bırakmak için çok mücadele ettik. Şimdi sıra sizde. Sizler, sizlerden doğacak çocuklar için elinizi taşın altına koymalı, aday olmalısınız. Çünkü Atatürk bu vatanı sizlere emanet etti. Yanlışın, yolsuzluğun üzerinden, kötü dil kullanarak siyaset yapılmaz. 24 Haziran’da güneş yeniden doğacak. Parlamenter sistemi yeniden ülkemize getireceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.

 

Acurman’ın ardından partililere hitap eden aday adayı Murat Erinç ise yanında getirdiği üniversite diplomasını, il başkanlığı önünü dolduran partililere gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben konuşan Erinç, “Ben 28 yaşındayım. Üniversite diplomamı getirerek milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum. Sen 65 yaşına gelmişsin, yıllar geçmiş hala diploman ortada yok. Bizim derdimiz diplomanı gösterip göstermemen değil, senin yalan söylemendir. Her sıkıştığında çıkıp kandırıldım diyorsun ancak hepimiz çok iyi biliyoruz ki bu milleti kandıranın asıl başı sensin” dedi.

 

24 Haziran tamamdır

AKP iktidarında gençlerin yaşadığı sorunlara da değinen Erinç, “Yaşıtlarım, arkadaşlarım öldürüldü, mağdur edildi, zulme uğradı. 16 yıldır AKP iktidarının baskısına, zulmü altında çocukluğumuzu, gençliğimizi geçirdik. Diploma sahibi olduk ama kendi mesleğimizi yapamadık. Ancak hiç bir zaman doğrularımızdan taviz vermedik. Bu zulmü çeken gençlik yine bu zulmü ortadan kaldıracak olanlardır” diye konuştu. Sosyal medyada iktidar ve muhalefetin ‘TAMAM’ ve ‘Devam’ çekişmesini hatırlatan Erinç partililere “Tamam mı devam mı” diye sordu. Sokağı inleten ‘Tamam’ cevabı üzerine Erinç, “24 Haziran seçimleri o zaman tamamdır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat