Özdilek

Spor

CHP’li Beko ve Çelebi’den Kocaeli’den önemli mesajlar

DİSK eski genel başkanlarından CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve eski İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve yönetimine yaptığı ziyarette emeğinde başkentinde seçimlerle ilgili önemli mesajlar

19 Aralık 2018 Saat: 20:51
CHP’li Beko ve Çelebi’den Kocaeli’den önemli mesajlar
CHP’li Beko ve Çelebi’den Kocaeli’den önemli mesajlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili eski Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) eski Genel Başkanı Kani Beko, CHP eski İstanbul Milletvekili DİSK eski Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve DİSK Kocaeli İl Temsilcisi Vedat Küçük, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve yönetimini parti binasında ziyaret etti. CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ziyaretten ötürü mutluluk duyduklarını ifade ederken, DİSK eski Genel Başkanı CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise, “Sendika İl Temsilcimiz genel kurullarının yapıldığını ifade etti. Bizde gecikmeli olarak da olsa Kocaeli İl Temsilciliğimizi ziyaret ettik. Bu manada Kocaeli’de bulunurken parti il örgütümüzü de ziyaret etmek istedik” dedi.

 

2002’den bu yana 23 bin kişi iş cinayeti kurbanı

Gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Kani Beko, “Gündemin ana konusu ekonomik kriz, işsizlik ve iş cinayetleridir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ekranlardan izlediğiniz gibi bütçe tartışmaları var. Ama maalesef üzülerek söylüyorum, bütçenin içerisinde işsizler için bir istihdam yok. Bizim kanayan yaramız var. 2002 yılından bu yana Türkiye’de özelleştirme ve taşeronlaşma başladığından beri 23 bin arkadaşımızı iş kazalarında, iş cinayetlerinde kaybettik. Bu konuyla ilgili bütçede bir yer ayrılmadığını gördük. Maalesef Avrupa Uluslararası Çalışma Örgütü üyesi olmamıza rağmen bu örgütün üyesi olma kriterlerini bir türlü ülkemize uygulayamadık” diye konuştu.

 

İşverenler yasalara güvenmiyor

Asgari ücretlinin merakla beklediği zam görüşmelerine de değinen Beko, “Avrupa’da 4 kişilik aile baz alınarak asgari ücret tespit komisyonları ile ücret belirleniyor. Ama ülkemizde bir işçi üzerinden asgari ücret belirleniyor. Genel Başkanımız 1 Ocak tarihinden itibaren Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde asgari ücretin vergi dışında bırakılarak 2 bin 200 TL olacağını duyurdu. İşsizliğin önlenebilmesi için bizim demokratik bir anayasaya ihtiyacımız var. Mevcut yasalara güvenmedikleri için ne yerli ne yabancı işverenler ülkemize yatırım yapmak istemiyor.  Anti demokratik bir yasa ile yönetilen bir ülkeye kimse yatırım yapmaz. İç ve dış ilişkilerimiz çok bozuk. İçişleri Bakanı dün Cenevre’ye giderek Suriye’nin demokratik bir anayasaya kavuşturulması için toplantılara katılacağını ifade etti. Keşke kendi anayasamız içinde aynı çalışmayı yapmış olsaydı. Mecliste görüşülen 2019 bütçesi halkın değil, sarayı daha fazla büyültmek için yapılmış bir bütçedir” ifadelerini kullandı.

 

Vereceğiniz oy chp’ye olmalı

2019 yerel seçimlerine az bir süre kaldığını belirten Beko, “Bu seçim çok hayati ve çok önemli bir seçim olarak tarihe geçecek. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz, birleşirsek var oluruz. Önümüzdeki yerel seçimler için daha fazla birliğe beraberliğe ihtiyacımız var. Bu atılımı birlikte başlatalım ki başta İzmit olmak üzere Türkiye’nin her yerinde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına tanıklık edelim. Eğer biz emekten, demokrasiden, barıştan, kardeşlikten bilhassa sendikal özgürlükten yana isek vereceğiniz oy bana göre Cumhuriyet Halk Partisi’ne olmalı diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

Kim emekten yana düşünün

CHP eski İstanbul Milletvekili DİSK eski Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise hukukun ve adaletin bittiği bir noktada olunduğunu söyleyerek, “Kocaeli emeğin başkentidir. Tüm emekçilere de tarihsel bir görev düşüyor. Hangi siyasi kimlikte olurlarsa olsunlar, hangi siyasi anlayışta olurlarsa olsunlar bu dönem kendilerinin son çıkış noktasıdır. Özellikle emeklilikte yaşa takılanlar, emekliler, çalışanlar fanatik olarak takım tutar gibi değil çocuklarının geleceğini düşünerek hareket ederlerse burada artık emekten, demokrasiden yana aslında kimin olduğunu kendi vicdani sorumlulukları ile görebilirler. Başlarını yastığa koyduklarında düşünmelidirler” diye konuştu.

 

Çelebi ve Beko’dan Hürriyet’e övgüler

Parti Meclisi toplantısında İzmit Belediye Başkan adayı olarak açıklanan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’e de başarılar dileyen Çelebi, “Sayın vekilimize ve belediye başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’e başarılar diliyorum. Çağdaş ve sosyal demokrat belediyeciliğin yeniden kazanımına bütün emekçilerin katkı vermesini diliyorum” dedi. Mecliste birlikte çalıştıkları Fatma Kaplan Hürriyet’in çalışkanlığına vurgu yapan Kani Beko ise, “Aslında hem üzülüyor hem seviniyorum. Meclisin en çalışkan, en dik duran ve çok çalışıp çok başaran bir vekilimiz. Mecliste eksikliğini hissedeceğiz ancak sosyal demokrat belediyeciliği yeniden kazandıracak olması bizleri sevindiriyor” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat