Özdilek
İlker Özben
İlker Özben

CHP Köylerden oy alamaz mı?

Seçimler yaklaştıkça, siyasi partilerdeki hareketlilik de artıyor.

10 Ağustos 2017 Saat: 16:33

AKP için her şey demek olan Cumhurbaşkanı ve AKP genel başkanı  Recep Tayyip Erdoğan, kendi partisinin genişletilmiş  İl  kongrelerine katılıp, yaptığı konuşmalarla partisini harekete geçirme çabalarını sürdürüyor.

Ana muhalefet partisi CHP  ise, kısa bir süre önce tamamlanan ve kamuoyunda çok ses getiren görkemli Ankara-İstanbul yürüyüşü ve ardından gerçekleştirilen muazzam katılımlı miting sonrası, Çanakkale’de yapılacak olan Adalet temalı çalıştay’a hazırlanıyor. Bu arada iktidar partisi sözcüleri ile çeşitli konularda tartışmalar medya aracılığı ile sürdürülüyor.

Buraya kadar siyaset olağan seyrini sürdürüyor.

Ancak; özellikle Cumhuriyet Halk Partisi cenahında, yaklaşan İlçe kongreleri öncesi, seçimlerde aday gösterilmesi veya ön seçim uygulaması yapılacak yerlerde adayların belirlenmesi aşamasında yerel örgütlerin belirleyici gücü dolayısıyla bu kongreler önem kazanıyor.

İktidar partisi AKP için aynı değerlendirmeyi yapmak doğru olmaz, zira bu partinin seçimler öncesi temayül yoklaması vs. gibi bazı çalışmaları olsa da , neticede üst iradenin tercihi neyse o gerçekleşiyor.

CHP son dönemlerde özellikle yerel seçimlerde, köylerden oy alamayacağı ön kabulüyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde iddialı aday çıkartmakta zorlanıyor.

Bu durumu Kocaeli yerelinde ben şahsen yakından gözlemleyebiliyorum.

Parti içinde isim yapmış, kamuoyunda da iyi tanınan bazı iddia sahibi siyasetçiler, kırsal kesimden yeterli oy alınamayacağı gerekçesiyle Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmaktan kaçınıyorlar. Hemen hepsi, İzmit Belediye Başkanlığını hedefliyorlar. Çünkü, kazanılması çok daha muhtemel olan bir İlçe.

 Bu şekilde düşünenler, bence kolay yoldan başarıyı hedefleyenlerdir ve parti için çok da makbul olarak kabul edilmemeleri gerekir.

Asıl olan zoru başarmak olmalıdır. Yani, merkez İlçe’nin dışında diğer İlçelerde de iddia sahibi olmak, neticede Büyükşehir Belediye Başkanlığında da iddialı  olmak  anlamı taşır.

Şimdi, kendi Kentimizdeki durumu gerçekçi olarak değerlendirelim:

CHP  Kocaeli kırsalında, köylerde kesinlikle başarılı olamaz mı? Eğer buna inanılıyorsa, sebebi nedir ve düzeltmek için neler yapmak gerekir?

Yoksa; parti’nin ideolojisi’mi ters gelmektedir?

Eğer böyle bir varsayım geçerliyse, bunun gerçek olmadığı,  CHP nin kurucu parti olarak toplumun genelinin kabul etmeyeceği hiçbir ideoloji’nin partisi olamayacağı anlatılabilmelidir.

Aslında, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün toplum değerleriyle ters düşen hiçbir yönü olmadığı, tek parti döneminin o günler için gerekli bulduğu bazı uygulamaların bu günkü demokrasi anlayışı içinde zaten yeri olmayacağı ifade edilebilmelidir.

Ekonomik büyüme’nin AKP döneminde şahlandığı, milli gelir artışından köylü’nün de payının arttığı yalanı çok net ortaya konulabilmelidir. Tam tersine, uygulanan ekonomi politikaları nedeniyle köylümüzün aşırı borçlu hale getirildiği, tarlalarının haraç mezat icra yoluyla satıldığı, fukaralaştıldığı gerçeği örneklerle ispatlanarak gösterilmelidir.

Fiziki anlamda yapılan yatırımların, hayatı kolaylaştırdığı doğrudur, ancak, bunlar zaten ekonomik büyümenin doğal sonuçlarıdır. Önemli olan kısmı, bu büyümenin kaybedenler değil kazananlar tarafında olmaktır. Yollar yapıldıkça, tüketim olanakları arttıkça kimler kazanıyor, kimler kaybediyor buna dikkat çekmekte yarar olacaktır.

Köylü vatandaşımız hem en  iyi olanaklara kavuşturulmalı, hem de tarlalarını, topraklarını muhafaza edebilmelidir. Köylü, gerçekten de Milletin efendisi olabilmelidir.

CHP adayları sahip oldukları ideolojilerini ve parti programlarını tam olarak anlatabilseler, kazanmamaları için hiçbir sebep olamaz.  Sadece gayret ve çalışmak yeterli olacaktır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Paradan para kazanmak1 Şubat 2024 Saat: 17:17
Türkiye’de özellikle son birkaç senedir ‘’PARADAN PARA KAZANMAK’’ oldukça cazip ve kazançlı hale geldi.
Orta sınıf yok oluyor21 Nisan 2022 Saat: 20:56
Türkiye’de Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren ağır ağır oluşmaya başlayan orta sınıf özellikle 1970 li yılların başında kısa süreliğine iktidara gelen sosyal demokrat Ecevit Hükümetinin iş yaşamında, çalışanların lehine
TOGG. eleştirilsin ama alay konusu edilmesin!24 Temmuz 2020 Saat: 19:10
Geçtiğimiz günlerde Bursa/Gemlik’te temel atma töreni yapılan TOGG markalı elektrikli yerli otomobil üretimi hayal olmaktan çıkıp üretim aşamasına yaklaşılırken, çok acımasız ve de alay ifadeleriyle dolu eleştirilerle karşılaşıld
Kanal İstanbul’a karşıyım, yerli otodan yanayım!30 Aralık 2019 Saat: 20:16
Ben AKP iktidarına karşıyım, 17 yıldır bu partiye hiçbir seçimde oy vermedim.
ÇELİŞKİLER VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…22 Temmuz 2019 Saat: 14:31
19 Temmuz 2019 tarihli bazı Ulusal gazetelerimizin ekonomi sayfalarında çıkan iki haber röportajla ve eğitim sayfalarında çıkan bir başka haber, tam bir çelişkiyi ortaya koyuyordu.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat