Özdilek

Siyaset

CHP İzmit’ten Kanal İstanbul’a ret

CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, Kanal İstanbul ‘un telafisi imkansız zararlara neden olacağını söyledi

30 Aralık 2019 Saat: 15:02
CHP İzmit’ten Kanal İstanbul’a ret
CHP İzmit’ten Kanal İstanbul’a ret

Ülke gündemini aylardır meşgul eden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın ısrarla projeyi hayata geçireceğini ileri sürdüğü Kanal İstanbul’a en büyük tepkilerden biri de Cumhuriyet Halk Partisi İzmit İlçe Örgütü’nden geldi.

CHP İzmit İlçe binasında basın açıklaması yapan Başkan Hakan Çakar, yönetim olarak yapılması gündemde olan Kanal İstanbul projesi ÇED raporuna olumsuz karar verilmesi talebi için imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Çakar, dün itibariyle Yahya Kaptan Mahallesi’nde  bin 500 adet imza toplandığını açıkladı.

“Bütün ülke zarar görecek”

Kanal İstanbul projesinin olumsuzluklarından söz eden Başkan Çakar, “Kocaeli de dahil olmak üzere, Türkiye'nin gerek doğa gerekse Marmara fay hattına vereceği zarar da düşünüldüğünden telafisi imkansız zararlara sebep olacaktır. Kanal İstanbul Projesiyle başta İstanbul, Trakya, Kocaeli ve Türkiye zarar görecektir. Bu projeyle ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği riske girecek. Marmara bölgesinin ciddi bir fay hattının üzerinde olduğu düşünüldüğünde, deprem tehlikesi ile böylesine burun buruna yaşarken bu proje ile Kocaeli de ciddi tehdit altında kalacak” dedi.

“Karardan bir an önce dönülmeli”

Çakar, “Topraklarımızı, doğamızı denizimizi, birilerinin rantı için feda etmemeliyiz. Bu çok büyük bir vebaldir. Hükümetin de bu kararından biran önce dönmesi gerekmekte. Bunu bir siyasi yenilgi olarak değil Türkiye’mizin geleceğinin daha sağlam zeminlerle ilerlemesi olarak görülmelidir” diye konuştu.

“Siyasi sorun olarak düşünülemez”

CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar açıklamalarını şöyle sürdürdü: “8 bin 500 yıldır var olan İstanbul, su kaynaklarını kaybedecek. Terkos gölüne tuzlu su karışacak. Sazlıdere barajı devre dışı kalacak. Yer altı su kaynakları yok olacak.  Ayrıca ülkenin yarısı yoksulluk sınırı altındayken, işsizlik almış başını giderken 420 memur alımı için 25 bin kişi başvurmuşken böylesi bir projeye girişilecek, düşünülecek ne zamanı ne yeridir.  Bu siyasi bir sorun olarak düşünülemez. Türkiye’nin ortak problemidir. Ortak akılla biran önce bu yanlıştan dönülmesini arzu ediyorum”

“Düşüncemiz erken seçim”

Çakar, “2020’de CHP olarak düşüncemiz erken seçim olacak. Bu da iktidara yürüyüşümüzdür. Geçen seçimde İzmit’te yaşattığımız mutluluğu 2020’de Kocaeli ye ve Türkiye’ye yaşatacağız” dedi. Öte yandan İlçe Başkanı Hakan Çakar ve ilçe yöneticileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletilmek üzere  Kanal İstanbul projesi ÇED raporuna olumsuz karar verilmesi talebi için imza kampanyası başlattı. İmzaladıkları dilekçeleri Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğüne teslim edecekler. Dün itibariyle Yahya Kaptan Mahallesi’nde bin 500 adet imza toplandı.

Çakar, ilçe kongresini değerlendirdi

CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, mazbatasını aldıktan sonra kongre sürecini değerlendirdi. Çakar, yaptığı değerlendirmede; “Kongreye katılım çok yoğundu. Katılım sayısına bakıldığında belki de İzmit tarihinde en çok katılımlı kongre oldu. Delege İzmit ilçeye güvenmiş. 411 delegemiz geldi, oyunu kullandı. Biz delege seçimlerini yaparken 3 üyesi olan köye bile gidip sandık kurduk. Üyeler de sorumluluklarını bilerek oy kullandı. Masa başından delege seçseydik, kongreye bu kadar katılım olmazdı. Bundan sonraki kongremizde yüzde yüz katılımlı kongre gerçekleştirmek istiyoruz. Aldığımız görev ve yetki bizim sorumluluğumuzu arttırdı. Mazbatayı aldıktan sonra bize oy vermiş ya da vermeyen tüm mahalle delegelerimizi ziyarete başladık. Biz ayrıştırıcı değil, birleştirici rol üstleniyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat