Özdilek

Çevre

Çevreciler RES açıklaması yapacak

Bu gün saat 12 30 da Gölcük Anıtpark alanında Samanlı dağlarına kurulması planlanan rüzgar enerji santraları ile ilgili bir basın açıklaması yapacaklar.

14 Mart 2018 Saat: 12:03
Çevreciler RES açıklaması yapacak
Çevreciler RES açıklaması yapacak

Gölcük köyleri ve yardınlaşma derneği öncülüğünde yapılacak basın açıklamasına çevreye duyarlı cevreci vatandaşların katılımı ile  gerçekleşecek.

Çevreciler alana gelmeye başladılar.Taşıdıkları iddialı afişler etkili ve  ilgiyi çekiyor.


Rüzgar Tribünlerinin Çevreye Verdiği  İşte Zararlar
- Rüzgar enerjisi kurulumu için çok büyük bir alana ihtiyaç vardır. 
Bu alanında yerleşim yerlerinden uzak bir yerde kurulması gerektiğinden, dağlık alanlara kurularak ormanlara zarar verebilmektedir.
- Genellikle ormanlık alanlara kurulduğundan ve yıldırım düşmelerinde parçalanıp yangın çıkarma risklerine sahiptir.
- Kış aylarında kanatlarında oluşan buzlanmalar ve bu buz parçalarının fırlaması ile canlı hayatlarını riske atmaktadır.
- Bulunduğu bölgede rüzgarı kestiğinden ve farklı alanlara dağıttığından, mekanik etkilere neden olur ve birkaç derecelik sıcaklık değişimleri yaratarak doğallığı bozmaktadır.
- Yine rüzgar alanlarında kurulmasından ve kuşların göç yollarının üzerine inşa edilmelerinden dolayı, göç eden kuş gruplarına zararlar vermektedir.
- Özellikle çevrelerindeki uçan böceklere zarar vermektedir. Rüzgar akımlarının önüne geçtiğinden ve dağıttığından özellikle arılara büyük zararlar vermektedir.
- Rüzgar ile gelen polenlerin gitmesi gereken alanların önüne geçerek tozlaşmayı zorlaştırmaktadır.
- Bulunduğu bölgede 2 km - 3 km alanda radyo ve televizyon sinyallerini bozmaktadır.
- Rüzgar tribünlerinin bilim adamları tarafından açıklanan ve dikkat edilmesi gereken en büyük zararı insan sağlığına verdiği zararlar olarak görülmüştür. Bu zararlar 80 metreyi bulan kanatların insan duyma eşiğinin altında yaydığı seslerdir. Bu sesler insanlar üzerinde ileriki yıllarda doğuracağı hastalıklar büyük sorunların habercisi olarak görülmektedir. Bu zararlar, uyku bozukluğu, baş ağrıları, kulak çınlaması, sersemlik hissi, baş dönmeleri, konsantrasyon ve hafıza bozuklukları gibi daha birçok yan etkilerinin olacağı söylenmektedir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat