Özdilek

Çevre

Çevreci ahbaplardan, farkındalık

Ahbap Kocaeli gönüllüleri, İzmit’te ve Gebze'de çevre duyarlılığına yönelik farkındalık yaratmak amacı ile 'Kirletme, temizle' sloganıyla, İzmit sahil ve Gebze'de eş zamanlı olarak çöp toplama etkinliği düzenledi

4 Temmuz 2019 Saat: 10:16
Çevreci ahbaplardan, farkındalık
Çevreci ahbaplardan, farkındalık

Çevreci ahbaplardan, farkındalık

Ahbap Kocaeli gönüllüleri, İzmit’te ve Gebze'de çevre duyarlılığına yönelik farkındalık yaratmak amacı ile 'Kirletme, temizle' sloganıyla, İzmit sahil ve Gebze'de eş zamanlı olarak çöp toplama etkinliği düzenledi.

Çevreci ahbaplardan, farkındalık

Türkiye’de neredeyse hemen hemen her ilde faaliyet gösteren Ahbap Platformu, tüm Türkiye genelinde çok anlamlı bir etkinliğe imza attı. Türkiye genelinde koordine olan Ahbaplar, ‘Kirletme, temizle’ sloganı ile kendi şehirlerinde daha önce belirledikleri bir bölgeyi çöplerden arındırdı. Etkinliğe Kocaeli Ahbap gönüllüleri de katıldı.

#Kirletmetemizle

Türkiye’nin en büyük temizlik harekâtı olarak görülen ‘Kirletme, temizle” etkinliğini değerlendiren Ahbap Platformu’nun Kocaeli gönüllüleri ise İzmit sahil ve Gebze Çağdaşkent Mesire Alanı’nı temizledi. Çevre duyarlılığı için farkındalık oluşturmak isteyen üyeler temizlik sonrası sosyal medya hesaplarından ‘#KirletmeTemizle’ etiketiyle fotoğraflar paylaştı.

İzmit sahilden çöp çıktı

Ahbap gönüllülerinin etkinlik çerçevesinde temizlediği İzmit Sahil kesiminde, gönüllüler tarafından yaklaşık 20 torba çöp çıkartıldı. Gönüllüler tarafından toplanan çöplerin; genelde midye kabuğu, plastik bardak, cam şişe ve plastik atık olduğu görüldü. Gönüllüler söz konusu atıkların doğada çözünmesinin uzun yıllar alacağını vatandaşlara hatırlatarak, vatandaşlardan çevre konusunda biraz daha dikkatli olmaları telkininde bulundu.

Vatandaşlardan teşekkür geldi

Ahbap gönüllüleri tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, o sırada İzmit Sahilde olan vatandaşlar da gönüllülere çevre için yaptıkları çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Kocaeli Ahbapları etkinlik sonunda hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Türkiye ile eş zamanlı

Etkinlik sonrasında kısa bir açıklama yapan Kocaeli Ahbap Çevre Grubu Başkanı Ali Paçacıoğlu açıklamasında: "Daha önce de yapmış olduğumuz #KirletmeTemizle etkinliğinin bu seferki ayağını tüm Türkiye’deki Ahbaplarımız ile eş zamanlı gerçekleştirdik. Tamamıyla  gönüllülük esasına dayalı gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle kendi ellerimizle kirlettiğimiz çevreyi yine kendi ellerimizle temizleyip bir farkındalık oluşturduğumuzu umuyorum.

İyi ki ahbap olduk

Zira etkinlik esnasında ben ve Ahbap gönüllüsü arkadaşlarımın çevredeki insanlardan aldığı tepkiler çok olumluydu.  Hatta etkinlik esnasında birçok insan da bizlere eşlik etti. Böylesine muhteşem insanlarla bu güzel grubun içinde olmak ve başkanlığını yürütmek kendi adıma gurur verici. İyi ki Ahbap" ifadelerini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat