Özdilek

Siyaset

Çevizlibağ ve Tuzla’da haklarına sahip çık, 24 Ekim Mitingine katıl çağrısı

24 Ekim Pazar günü Kartal Meydanı’ında yapılacak olan Emeğimiz ve Özgürlüğümüz İçin İşçi ve Emekçi Mitingi için, organizasyonu yürüten kurumları görevli ekipleri bu sabah yine sokaklardaydı.

5 Ekim 2021 Saat: 17:22
Çevizlibağ ve Tuzla’da haklarına sahip çık, 24 Ekim Mitingine katıl çağrısı
Çevizlibağ ve Tuzla’da haklarına sahip çık, 24 Ekim Mitingine katıl çağrısı

Çevizlibağ ve Tuzla’da haklarına sahip çık, 24 Ekim Mitingine katıl çağrısı

İşçi ve Emekçi Mitingi Koordinasyonu, İstanbul’da, Çevizlibağ ve Tuzla İçmeler mevkiinde, iki koldan sabah işlerine giden işçi ve emekçilere  hakları hatırlatılarak mitinge katılmaları çağrısında bulundu. 

Dağıtılan bildirilerde ve yapılan anonslarda işçi ve emekçiler 24 Ekim mitingine davet edilirken şu ifadelere yer verildi: 

“İşten atmak yasaklandı”  denilmesine rağmen bunun bir kandırmaca olduğu ortaya çıktı. Oysa, pandemi sürecinde milyonlarca işçi ya ücretsiz izne çıkarıldı ya da Madde 25/2 ile (Kod 29) işleri ellerinden alındı.  Yüz binlerce kamu emekçisi haksız ve hukuksuz bir şekilde KHK’larla işten atılıp fişlenip tüm hakları elinden alındı. Hala  fabrikalarda, işyerlerinde sendikal haklar engelleniyor. İşsizlik her geçen gün büyüyor. EYT’lilerin yaşadığı hak gaspları devam ediyor. Yine Fabrikalarda taşeron sistemi işçileri ezmeye devam ediyor. Yeterince iş güvenliği olmadığından ağır iş kollarında ölümlerin önü alınamıyor. Zaten iş  güvencesi yok. Kamu emekçileri toplu sözleşme adı altında açlığa mahkum edildi. Emekliler yaşamını sürdüremez durumda. Diğer yandan yükselen enflasyon karşısında ücretler eridi. Temel tüketim maddelerine, faturalara, ev kiralarına gelen zamlar karşısında  yoksul insanlar açısından yaşam çekilmez oldu.. Bir yandan okullarını bitiren öğrenciler işsiz, okula devam edenler barınak ve ekonomik sorunlar yaşıyor.” 

Tüm bunlara karşılık, pandemi sürecinde iktidar korumasında patronların karlarına karlar kattığını, işçi ve emekçilerin, halkın ise daha da yoksullaştığı ifade edilerek, bunun bir kader olmadığı,  24 Ekim’de kartal meydanı’nı doldurarak  haklı taleplerine  sahip çıkması çağrısında bulunuldu. 

Yapılan çağrıda, mitingin gerekçesi ve talepleri şu şekilde dile getirildi:  

“Ne istiyoruz? Madde 25/2 (Kod 29) Kaldırılsın. Herkese İş ve Gelir Güvencesi Sağlansın! Taşeron Çalışmak Yasaklansın! İş Yerlerinde Taciz, Baskı, Mobbing Son Bulsun! KHK’lar İptal Edilsin!Sendikal Örgütlenmenin Önündeki Engeller Kaldırılsın!Emeklilikte Yaşa Takılanların(EYT)hakları iade edilsin” 

Öte yandan 24 ekim mitingine kadar meydanlarda, alanlarda, cadde ve sokaklarda, fabrika önlerinde halka bildiri ve anonslarla çağrılar devam edeceği vurgulandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat