Özdilek

Sağlık

Çeker,Kamu Çalışanları Artık Derin Uykularından Uyanmalı!

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker , Gebze Fatih Devlet Hastanesi, Darıca Farabi Devlet Hastanesi, Darıca Ağız Diş Sağlığı Merkezi İş Yeri Temsilcileri ile toplantı yaptı.

28 Ocak 2018 Saat: 09:53
Çeker,Kamu Çalışanları Artık Derin Uykularından Uyanmalı!
Çeker,Kamu Çalışanları Artık Derin Uykularından Uyanmalı!

Temsilcileri Bilgilendirdi Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Darıca İlce Temsilcisi Osman Ayas,  Darıca Farabi Devlet Hastanesi  İş Yeri Baş Temsilcisi İdris Çakır,  Temsilci Hakan Şahin, Zafer Kurt, Gebze Fatih Devlet Hastanesi İş Yeri Baş Temsilcisi İbrahim Çiftci, Darca Ağız Diş Sağlığı Merkezi İş Yeri Temsilcisi Mahmut Yamalı, Delege Hamza Birinci, Sami Korkmaz,  Murat Aksoy, Yılmaz Erdoğan  Seçil Birdal, Hakime Arda İle birlikte temsilci toplantısı yaptı. Sağlık alanında yaşanan gelişmeler ve güncel konular hakkında temsilcileri bilgilendirdi.Milli Gelirden Paylarına Düşeni Almaları İçin Sendikaları Adres Göstermiştir. Toplantı sonunda açıklamada bulunan Şube Başkanı Çeker;  4688 Saylı Kamu Çalışanları Sendikaları Kanun da yapılan değişiklikle Kamu çalışanlarının emeğinin pazarlığını yapmasının önü açılmış toplu sözleşme hakkı tanınmıştır. Diyen Çeker; Hükümet kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını tek taraflı belirlemeden 2010 yılında vaz geçmiş, çalışanların milli gelirden paylarına düşeni almaları için sendikaları adres göstermiştir. Dedi.

 

Toplu Sözleşme Masasında Çalışanların Temsilcisi Olduğunu Unutmuştur. 

Şube Başkanı Çeker; Anılan tarih den itibaren yetkili sendika olarak Malum Sen “ Sarı Sendika” beş dönemdir, toplu sözleşme masasında çalışanların temsilcisi olduğunu unutmuştur. Diyen Çeker;  Çalışanların umutlarını, gelecekten beklentilerini, çalışanlara verdikleri vaatleri toplu sözleşme masasında bırakıp kalkmıştır. Vatandaşın çarşı ve pazarda gerçek enflasyonu % 20 -30, İken Kamu işçisinin sendikası 2018 yılı için % 7+5,5 yıllık %12,5 zam ve hatırı sayılır denge tazminatı almış olup, asgari ücretle çalışan emekçi kesimin sendikası olmadığı halde Hükümet 2018 yılı için % 14 zam yapmıştır. Dedi.

 

Kamu Çalışanları Artık Derin Uykularından Uyanmalı.

 Açıklamalarını sürdüren Başkan Ömer Çeker;  Malum Sendika ise beşinci dönem toplu sözleşmede  2018 yılı için 4+3,5 toplamda yıllık %7,5 zam artışına imza atarak kamu çalışanlarını enflasyona ezdirmiştir. Dedi. Çeker;  Kamu çalışanları artık derin uykularından uyanmalı. Toplu sözleşme masasında memuru temsil edemeyen yetkili ama etkisiz Malum Sen’den desteğini çekmelidir.  Diyen Çeker; Kamu çalışanları kendi güçlerinin farkına varmalı, geleceklerini kendi elleri ile inşa etmeleri için mağdur olduklarında yanlarında olan, kendileri için çalışan sendika olan Türk Sağlık Sen Üye olmalı ve desteklemelidirler. Dedi.

Etiketler: Ömer Çeker,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat