Özdilek

Güncel

Çayırova'da kentsel dönüşüm gerginliği

Çayırova'daki İnönü ile Emek Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında birçok evin yıkılacağına ilişkin haberler ilçeyi karıştırdı. Mahalle sakinleri belediye binasına yürüyerek burada Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş i

6 Mart 2013 Saat: 20:46
Çayırova'da kentsel dönüşüm gerginliği
Çayırova'da kentsel dönüşüm gerginliği
Çayırova İnönü ile Emek Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında birçok evin yıkılacağına ilişkin haberler ilçeyi karıştırdı. 'İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği' adıyla kurulan dernek çatısı altında kurulan üyeler bugün 'Kentsel dönüşüm değil, rantsal dönüşüm' yazılı pankartlarla belediye binasına yürüyerek burada Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş ile tartıştı. 
 
“BİZLER CEVAP ALMAK İSTİYORUZ “
Çayırova Belediyesi önünde toplanan mahalle sakinleri önce burada basın açıklaması yaptı. İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca mahallelerinin kentsel dönüşüm kapsamına alınarak binalarının yıkılacağını belirtirken, "TOKİ ve Çayırova Belediyesi arasında protokol imzalandığı yönünde iddialar var. İki mahallede oturan bizler mahallemizde neler yapılacağı konusunda bilgi sahibi olmak istiyoruz" dedi. Yetkililere defalarca başvurmasına rağmen kendilerine bilgi verilmediğini savunan Murat Koca, "Yetkililerin takındığı bu tutum ne demokrasi ne de hukuka uygun değil. Mahallemizin sınırları kentsel dönüşüm alanı var mı? Kararlaştırılmış  bir tür çalışma kararı varsa hangi aşamadadır? Kararlaştırılmış çalışmalar kapsamında başka kurumlarla yapılan bir protokol anlaşması var mı? Bizler bu soruların cevabını almak istiyoruz" diye konuştu. 
 
BİZİ TEHDİT EDİYOR
Mahalle sakinleri basın açıklaması ardından Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş ile görüşmek istedi. Başkan Akbaş, mahalle sakinleriyle salonda görüşürken elinde megafon olan bir kişiyi uyarması ve salondaki sahneden inmesini istemesi üzerine bir süre gerginlik oldu. Tartışmanın büyümesi üzerine Murat Koca salonda bulunanlarla birlikte dışarı çıkarak belediye binası önünde bu durumu protesto edip yeniden basın açıklaması yaptı. Koca, Başkan Akbaş'ın salona girer girmez kendilerini tehdit ettiğini iddia ederken "Bizlerle görüşmeyi kabul ediyor. Ancak bizi tehdit ediyor. Biz kimsenin tehditlerine boyun eğmeyeceğiz. Evlerimizin yıkılmasını istemiyoruz" dedi. 
 
EV SAHİPLERİ İSTEMEDİĞİ SÜRECE ÇALIŞMA OLMAYACAK
Grupta bulunanlar, daha sonra mahalle sakinlerinde topladıkları 670 dilekçeyi belediye yetkililerine teslim etti.  Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş olayı birilerinin provoke etmek istediğini söyledi. Akbaş, "Söz konu olan iki mahallede de TOKİ bir çalışma yapmak istiyor. Ancak ev sahipleri istemediği sürece bir çalışma olmayacak. Ev sahipleri ile görüşmeler olacak. Ev sahipleri istemediği sürece zaten belediye olarak bizim böyle bir şey yapmamız mümkün değil" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat