Özdilek

Siyaset

ÇAYIROVA’DA TİMUR KOÇ ADAY ADAYI

Çayırova Belediyesi kurucu başkanı ve iki dönem başkanlık yapmış olan Timur Koç, Çayırova belediye Başkan aday adaylığı için topladığı “danışma kurulu” toplantısı sonrasında, belediye başkanlığına aday adayı olacağını

22 Temmuz 2013 Saat: 18:20
ÇAYIROVA’DA TİMUR KOÇ ADAY ADAYI
ÇAYIROVA’DA TİMUR KOÇ ADAY ADAYI

Yenikent mahallesi, 58 Cadde cafe restorantta, ilçe başkanının iznini alarak davet ettiği parti ileri gelenleri, kanaat önderleri, eski ve yeni meclis üyeleri ile bir toplantı yapan Koç, onların önerini aldı ve tavsiyelerine başvurdu.

 

BANA İHTİYACINIZ VAR MI?

Timur Koç,toplantının açılışında yaptığı konuşmada, parti olarak ve meclis üyeleriyle birlikte geçmiş dönemde yaptıkları hizmetleri tek tek anlatarak, “Çayırova’nın kesin olarak yeniden ve yeni bir hizmet atılımına ihtiyacı var. Herşey bizim dönemimizde kalmış durumda. Ama sizin, benim adaylığıma ihtiyacınız var mı? Bunu öğrenmek istiyorum. Buna göre de yola çıkacağım yada çıkacak arkadaşımın elini sıkıca tutacağım” dedi.

 

İlçe başkanından bu toplantı için izin istediğini ama yöneticileri davet etmediğini, ilk etapta davet edilenlerin tamamına yakının  katıldığını, 74  kişinin toplantıya katılarak kendisini onurlandırdığını ifade eden Koç, “Öncelikle parti aynasında kendimizi görmek istedim. Daha sonra halkın aynasına başvuracağız” şeklinde konuştu.

 

ÇAYIROVA GEÇMİŞTE KALDI

 

Koç açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Çayırova’da hemen hemen tüm projeler ve hizmetler bizim dönemimizden kalma. Sonrasında mualesef elle gösterilecek bir proje olmadı. Faruk bey döneminde, bizim dönemimizde ayrılan okul yerlerine hayırseverlere okul yaptırıldı, son dönemde ise bizim eserlerimize tadilat ve rutin belediye çalışmaları ile geçti. Ne denizle bağlantı kurulabildi ne kent meydanları yapılabildi ne Çayırova ve Şekerpınar entegre edilebildi. Büyük bir proje yok. Çayırova’nın yeni ufuklara ihtiyacı var. Bunu da yapabileceğimize inanıyorum”.

 

KENETLENİRSEK SEÇİMİ ALIRIZ

Bölgede yaşayan herkesi kucaklayacak ekiple, profesyonel seçim strateji ve çalışmalarıyla, tüm parti olarak seferber olarak bu seçimin alınabileceğine dikkat çeken Koç, “Hiçbir seçim kolay kazanılmaz. Kazanmakta var kaybetmekte. Bu yüzden yola çıkarken, tüm ayrıntıları hesap ederek seçim planlaması yapmak durumundayız. Bunların başında da yol arkadaşları olarak birbirimize kenetlenmek geliyor. Ben ve oluşturacağımız ekip etrafında bu gerçekleşirse  aday  olarak yola çıkarım ve bu seçimi alırız”dedi.

 

Toplantının amacının aday adayı olup olmama konusunda bir eğilim yoklaması olduğunu, asıl kararı partinin vereceğini vurgulayan  Koç, “İster ön seçim, ister eğilim yoklaması, isterse atama tüm seçeneklere saygı duyarım.  Aday olursam da olmasam da tüm gücümle seçimi kazanmak için çalışacağım. Aday olursam, hazırlıklarımı yapmış durumdayım. Başka arkadaşım olursa, ertesi gün koluna gireceğim” şeklinde konuştu.

Mimar  Salih Işık’ın yönettiği divan toplantısında  katılımcıların tek tek söz  verildi.  Konuşmalar sonrasında, kapanış konuşmasını yapan Timur Koç,  aday adaylığını ilan etti.

 

KİMLER KATILDI ?

Danışma toplantısına eski ilçe başkanları Selahattin Kaya, Mustafa Kaya, Veysel Suludere,  Oruç Gökbulak, Saide Arslan Çalışkan, eski belde başkanları  Binali Karcı, Bülent Yamaner, Lütfi İlhan, Mehmet Ali Kaplan,  Meclis üyesi Cemal Demirbağ, Sinoplular dernek Başkanı Kemal Kargül,  Tokatlılar dernek Başkanı Durmuş Kamışlı, Sivaslılar Dernek başkanı  Mahmut Yalçın, eski Güzeltepe Muhtarı Ali kendirli, Gençlik kolları eski başkanı Cihan Soyluçiçek,   geçmiş dönem meclis üyeliği yapmış dokuz kişi olmak üzere 74 kişi katıldı.

 

 

………………………………………………………..

 

MEHMET ALİ KAPLAN: (Büyükşehir ve Çayırova  Belediye Meclis Üyesi): “Muhalefette olmanın  sıkıntılarını ve çektiklerimizi  biliyoruz. Yine kent olarak yerimizde saydığımızı, bizim dönemimizde yapılan hizmetler dışında ciddi  projeler yapılamadığını hepimiz biliyoruz. İktidar olmalıyız.  Bunun için önce parti olarak kenetlenmeliyiz. Partide tüm bölgeleri kucaklayacak bir liste yapmalıyız. Karadeniz, iç anadolu ve yelpazeyi genişletmeliyiz. Esnafı ve vatandaşı tanıyan insanlara özen göstermeliyiz. İstediğimiz Birliği sağlarsak seçimi alırız. Aday olursa, Timur Koç’un başarılı olacağına inanıyorum.”

LÜTFİ İLHAN: (Eski il yöneticisi, eski Meclis üyesi): “Herkes iktidar  olmaya kenetlenmelidir. Geçmiş kırgınlıklar, küskünlükler bir tarafa bırakılmalı. Hiç kimse dışarıda durmamalı. Çünkü hem ülkemizin gidişi hem de Çayırova’nın kent olarak geleceği sağlıklı değil. Bu kentin iyi yönetilmesi gerekiyor. Bunu ise geçmişimizde olduğu CHP olarak  biz yapabiliriz. Elele vereceğiz. Gecemizi gündüzümüze katacağız. Yalnız biz yetmeyiz. Ailemizle , çocuklarımızla yollara düşeceğiz.”  

SELAHATTİN KAYA: (Eski ilçe Başkanı): “Geçmişte yokluklar içinde hizmetler yapıldı. Bugünkü ilçenin temelleri atıldı. Bugün ise, devasa gelirlere rağmen, büyükşehirin bazı küçük adımları dışında projeler yok. Asfalt falan zaten rutin işler. Yine büyük projeler yapılabilir. Ama vizyon ve ufuk gerekir. Bunu da CHP yapabilir. Timur Koç, tecrübeli biri. Kenetlenirsek hem seçimi alabiliriz, hem de Çayırova’da yeniden örnek hizmetlere imza atarız. Küçük kırgınlıklara takılıp kalmamak lazım. Gün bugündür.”

ORUÇ GÖKBULAK: (CHP eski ilçe Başkanı): “Gerek geçmiş beş yıl gerekse son beş yıl gerçekten boşa geçti. Bu kente yaşayan ve çocukları da bu kentte yaşayacak olan insanlar olarak kentin kaderini değiştirmek zorundayız. Bu yüzden, herkes gibi ben de kenetlenmeye hazırım.Önce örgüt içinde birlikteliği sağlamalıyız. Varsa kırgınlıklar ve küskünlükler bunu gidermeliyiz. Biz  seçimin alınması için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız.”

MUSTAFA KAYA: (Eski ilçe Başkanı): “ Çayırova’nın hemen hemen tüm kanaat önderleri burada bulunuyor. Bu ekip geçmişte iki kez seçim zaferi yaşattı. Şimdi neden olmasın. Elbette seçim kolay iş değil. Masa başında da kazanılmaz. Daha sürükleyici, tecrübeli aday ve kadrolarla neden olmasın? Özellikle partiye inanmış kadrolar başta olmak üzere iyi bir ekiple bu başarılabilir. Bu yüzden ne geçmişe takılıp kalmalıyız ne de geçmişte yaptığımız hataları yapmalıyız. Yarın yok, bugünden kolkola gireceğiz.Halkın oyları kimsenin cebinde değil. Çok çalışacak, doğru çalışacak ve bu seçimleri kazanacağız. Başka yolu yok”.

NİYAZİ VURDU: (Parti emektarı, duayeni): “Seçim alınmaz diye bir şey yok. Yeter ki hepimiz mahallelerde, halkın içinde daha çok çalışalım. Şimdi herkesi, birbirine kenetlenmeye davet ediyorum. Tecrübeli, vizyonu olan bir insan olarak Timur Koç ile seçimi alacağımıza inanıyorum. Laf  üretme değil, sokaklara inersek, birikimli ve tecrübeli müthiş kadrolarımız var. Yoksa yazıklar olsun bize”

KADİR ALTUNDAŞ (eski parti yöneticisi): “Seçimlerde başarılı olmanın en önemli yollarından biri gençlerin daha çok önünün açılmasıdır. Gençlere fırsat vermezsek ve önünü açamazsak bu parti yerinde sayar. Bu yüzden genç kadrolara mutlaka yer yerilmeli, aday olmaları sağlanmalıdır.”

AV. SAİDE ARSLAN ÇALIŞKAN: (eski ilçe Başkanı): “Geçmişte köyden bir kent çıkarıldı. Son on yıldır da yerinde saydı Çayırova. Ben belediyenin avukatlığını yaptım. O zamanki, sınırlı imkanlara ve yokluklara rağmen yapılan hizmetleri  biliyorum. Bu yüzden, Çayırova’ya yine CHP eli değmeli. Şahsen, Timur Koç’un  AKP karşısında iyi bir performans sergileyeceğine inanıyorum. Seçim sonrası güzel projelere de imza atılacağına inanıyorum. Tecrübeli bir isim olarak Koç’un aday adayı olması çok isabetli”

ALİ EKBER DOĞANYILMAZ (Parti önde geleni): “Öncelikle geçmiş hatalarımızı ve eksiklerimizi  iyi tesbit etmeliyiz. Ne kadar eksiğimiz, kırgınlığımız varsa bunları karşılıklı, yüzyüze ifade etmeliyiz.  Artık, parti içinde herkes birlik istiyor, seçim kazanmak istiyor.  Timur Koç’a da tavsiyelerim olacak. Seçimi kazanmak için önce inanmamız lazım. Sonra birlik olmamız, daha sonra da çok çalışmamız lazım. Kim aday olursa olsun elele vermeliyiz ve vereceğizde. Bu seçimi almak zorundayız” dedi.

FAHRETTİN GÖKBULAK(eski meclis üyesi) “Kim aday olursa olsun, tüm partililer adayın etrafında kenetlenmelidir. Kazanmak için bu şart. Biz kendi adımıza bu sözü veriyoruz.”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat