Özdilek
Prof.Dr.Yavuz TAŞKIRAN
Prof.Dr.Yavuz TAŞKIRAN

Yerel ve taze fikirler…

Önce hava yolu işlerinden söz edelim. Cengiz Topel Hava limanı çalışmaya başladı.

7 Şubat 2014 Saat: 16:14

Sanıyorum Devlet Hava meydanları işletmesi patronajlığında işler gidiyor. Önce Bora Jet isimli şirket buradan Trabzon, Antalya, Bodrum semalarına hizmet etti. Çok güzeldi.

Bir defa buradan Trabzon’a gidip geldim. Yanımdaki yol arkadaşımla o kadar koyu bir sohbete dalmışım ki, Trabzon’a nasıl geldik anlayamadım. Sonrasında Rize ve Ayder’e kadar uzanmadım dersem yalan olur. Hadi biraz sizi kıskandırayım: Önce Maçka ve orada Sümer Restoran…

Kıymetli Kaymakamımız bizimle oldu. O kadar müthiş bir sofraydı ki, bundan başkası var mı diye sorduğumda “bundan fazlası olamaz” dediler. Ben de “bana müsaade” deyip hemen dönmek istedim! O kadar keyifli yemeklerdi ki bundan güzeli olamaz diye düşünmüştüm.

Sümela ziyareti sonrası Çaykara ufuklarındayız. Uzungöl sade ve sessiz halde bizi beklemiş. Kaburga dolmaları götürüldü ama tam bana geldiğinde bitti dediler. Yıkıldım. Neyse başka bir tatla işi idare ettim. Sonra Ayder. Fırtına deresi. Yolda rafting, demli çaylar. Gece otelde yemek, toplantı, sabah gezisi ve geriye dönüş.

Bakın bu işin çıkış noktası Burada Cengiz Topel Havalimanının olmasıdır. Daha çok geliştirilmelidir. Gazetelerde bazen farklı görüşlerin yazıldığını okuyorum. Neden yalnızca Ankara’ya sefer yapılıyor diye sızlananları görüyorum. Bence eleştiri yerine oradan daha çok kişinin uçmasını teşvik edecek yayınlar yapmak gereklidir.

Ankara’ya otobüsle gidip gelirken tanıştığım çoğu simayı şimdi uçakta görüyorum. Her Ankara seyahatimi Cengiz Topel’den yapmayı tercih ediyorum. Geçen Cuma baktım sabahın altısında sporcu bayanlar havalimanında. Sordum siz hangi sporu yapıyorsunuz diye, birisi yarı uykulu halde “Hocam bir Basketbolcuyuz” derken “Aaa Yavuz hocam da burada” diye çığlığı bastı… Başlarında Sakarya’dan Nesim hoca… Ankara üzerinden Şanlı Urfa’ya maç yapmaya gidiyorlar. Akşam uçağında da birlikteydik. Diğerleri kimdi diye yazsam, eminim hepsini sizler de tanıyor olacaksınız.

Gelelim yerel seçimlere… Bazı ilçelerde yeni adayların isimleri açıklanınca o bölgenin başkanları biraz değil çok buruldular bence. Körfez ve Kartepe Başkanlarını tanıdım. Kandıra’nınki ile tanışma şansım olması. Aday adayı olan Komşum aday gösterilmeyince üzüldüm. Spor ve kültürle ilişkili epeyce proje hazırlamıştım. Başka bir bahara kaldı. Körfez’in Başkanı ile yıllar önce birkaç toplantıda bir araya geldik. Göç yaparak o bölgeye gelen ailelerin çocuklarını spor yaptırtmak istiyordu.

Körfez’de Reşat Başar, sanat ve kültür yanında çok yönlü bir gelişim tablosu hazırladı. Çalışmalarından çıkardığım izlenim böyle. Titiz çalışma temposu ve estetik yaklaşımı ile Körfez başka bir havaya bürünecek görünüyor. Bölgenin en aktif coğrafyası yeni yüzü ile başka bir renk kazanacak.

Sırada Kartepe ve Kandıra’ya ilişkin düşüncelerim var. Onu bir sonraki yazımda değerlendirmeye alacağım. Dağlar, denizler o bölgelerin kıymetleri… Sanayi kıskacından kaçmanın en kolay yönleri oraları…

Kocaeli, sahip olduğu potansiyelin çok altında performans gösteriyor. Bunu değiştirmek gereklidir. Ama nasıl? Bir başka yazıda…

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Eğitim, hareketi sevmiyor!26 Ocak 2018 Saat: 17:59
Birkaç hafta önce bir araya geldiğimiz eğitim kökenli arkadaşlarla eğitimin birinci kademesi olan ilk dört yıl içindeki beden eğitimi derslerini konuştuk.
Her hoca değişikliği bir transferdir!17 Aralık 2017 Saat: 16:17
“Bu kadar sık hoca değişikliği aynı zamanda yeni bir transferdir “ diyen arkadaşlarımın sayısı gün geçtikçe artıyor.
Spor bir karakter işidir8 Kasım 2017 Saat: 16:55
Sizi bugünlere getiren çalışmalarınız olabilir. Ama burada tutacak olan karakterinizdir. İşi bilmeden spora soyunmak, spor yapmak, seyirci olmak, taraftar olmak, kupa vermek o kadar kolay değildir.
Yetenek ve Antrenman31 Ekim 2017 Saat: 22:38
Sporda başarılı olmanın birçok yolu bulunur. Ama en önemlisi, o spor için yetenekli olunup olunmadığıdır.
Sporda mentoring…10 Ekim 2017 Saat: 22:38
Uzun seneler sonrasında sporcuların maçlara hazırlanmasında mentörlerin önemi ortaya çıktı.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat