Özdilek
Fahri Örengül
Fahri Örengül

Kent Konut rezaleti

Büyükşehir’in Şubat 2013 tarihli belediye meclis toplantısında “keyfi indirimlerle konut satamazsın” dedik, sayın belediye başkanı, “ satarım kimse karışamaz” diye yanıtladı.

12 Aralık 2016 Saat: 21:17

Hatta 18 ŞUBAT 2013’te basın toplantısı ile uyardık gazeteler ”KENT KONUTTA LÜKS KONUTLAR PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR İDDİASI ”diye manşet attı, dinlemediniz. Meclisteki arkadaşlar da hala söylüyorlar, dinlemiyorsunuz. Belediye paraları şirketlere aktarılıp denetimden uzak çalışılıyor, belediye şirket gibi çalışıyor diyoruz/diyorlar dinlemiyorsunuz. Belediye başkanı aklı kimden alıyorsa, bunlar ANONİM ŞİRKET kendi yönetim ve denetim kurulları var, onlar denetler, zaten Sayıştay da denetliyor, belediye meclis denetleyemez diyor ve denetimden sıyrılmaya çalışıyor.

“Kime, hangi yöntemle iş verdiniz, kime hangi yöntemle satış yapıyorsunuz, belediye şirketlerinin mali durumu nedir, bilançolar? diyorsunuz. Cevap, “bunlar ticari sırdır, bilgi verilmez “diyorlar. Hiç olmazsa Sayıştay raporlarını verin, belediye meclisi kent parlamentosudur, inceleyelim, deniyor.

Cevap, “Bunlar da ticari sır niteliğindedir, bu raporlar da verilmez”. Ne ala memleket, kur şirketi, aktar şirkete halkın parasını, istediğine iş ver, istediğine verme, istediğine istediğin fiyata konut sat. Belediyeyi şirket gibi yönet ve ben şeffaf çalışıyorum de. Yahu bu belediye şirketleri babanın malı mı ?

Geçen gün Kent Konut ile ilgili EKİM 2016 tarihli Sayıştay raporu elime geçti, rezaleti üzülerek gördüm

Belediyede BEŞYÜZÜN ÜZERİNDE çalışanına, (birer sosyal konut yerine dokuz konut alanlar bile var) usulsüz  % 20 indirim yapılmış, 12.550.787,42 ( On iki milyonun üzerinde) kurum zararı var. Buna neden olanlardan tahsili gerekir diyor. Ucuz konut alanlar kimler?

Tuana ve Yıldız Konutları gibi konutlarda; vadeli yapılan satışlara da keyfi  % 25 kadar peşin indirimi yapılmış,11.719,101,23 TL( on bir milyonun üzerinde) kurum zararının ilgililerden tahsili gerekiyor, diyor. Bu kayırılan insanlar kimler?

Zamanın şirket genel müdürü mevzuata aykırı keyfi indirimler yapmış, 824.645,48 TL( sekiz yüz yirmi dört binin üzerinde) bunun genel müdürden tahsili gerekiyor Keyfi, kayırıcı çekler alınmış, tahsil edilememiş, icra takipleri yapılmış, şirket zarara uğratılmış, sorumlulardan tahsili gerekiyor diyor. Bu indirimden yararlanan çeklerini ödemeyenler kimler?

Her yıl genel kurulda denetim raporu sunmak zorunda olan denetçiler hiç rapor sunmamış ve yapmadıkları iş için kendilerine (2011-2015),403.339+63.603 TL= 466.942,00TL,(dört yüz altmış yedi bin TL gibi )hak etmedikleri paralar onlara şirketçe ödenmiştir. Bu haksız paraları alan denetçiler kimler?

Bu şekilde keyfi işlemlerle yaklaşık olarak YİRMİBEŞ MİLYONUN ÜZERİNDE kurum zararı oluşturulduğu ve şirketin zarara uğratıldığı düşünülmektedir.

Biz söyledik dinlemediniz. İşte size EKİM 2016 tarihli Sayıştay raporundan bilgiler. Şimdi zarara neden olan genel müdürler, rapor sunmadan kaymaklı maaş alan denetçiler, işlerini yapmayan yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları kimler? Herhalde muhalefet, resmi kurumlar, belediye meclisinin AKP’lliler dahil tümü bu hesabı soracaklardır. Unutmayın hiçbir şey gizli kalmaz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Fatma Kaplan Hürriyet rüştünü ispatladı25 Ocak 2024 Saat: 10:33
Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarıdır.
Gençlerin hayalleri siyasetçilerin hedefi olmalıdır7 Mayıs 2023 Saat: 21:38
Makalenin başlığı Millet İttifakı’nın Kocaeli’de yaptığı mitingde sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği bir cümleden esinlenerek oluşturuldu.
KILIÇDAROĞLU tabuları yıkarak geliyor30 Nisan 2023 Saat: 00:06
7 Kasım 2022 tarihli bu köşedeki makalenin başlığı “Kılıçdaroğlu tarih yazıyor” şeklindeydi. Kılıçdaroğlu tarih yazmaya devam ederken toplumda ayrışmaya neden olan tabuları da yıkıyor.
Kılıçdaroğlu suç mu işliyor?20 Şubat 2022 Saat: 21:05
Öncelikle şunu kabul etmek lazım ki 21. yüzyılda artık elektrik bir ticari mal değil, kamusal ve toplumsal bir hizmet sunumudur.
CHP Hala Neden Kocaeli’nin Kalesi Değil12 Ocak 2022 Saat: 07:32
Bu başlık bana ait değil ,CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü yapılan Kocaeli il danışma toplantısına sinevizyonla verdiği mesajdan alınma Mesaj
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat