Özdilek

Siyaset

“Çalanlardan hesap soralım”

Emek Partisi İzmit İlçe Örgütü, İzmit Belediyesi’nde önceki dönem yaşanan yolsuzluklara dair açıklama yap

25 Haziran 2019 Saat: 14:38
“Çalanlardan hesap soralım”
“Çalanlardan hesap soralım”

“Çalanlardan hesap soralım”

Emek Partisi İzmit İlçe Örgütü, İzmit Belediyesi’nde önceki dönem yaşanan yolsuzluklara dair açıklama yaptı

Geçtiğimiz günlerde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in kamuoyu ile paylaştığı belgeleri değerlendiren Emek Partisi İzmit İlçe Örgütü, “Bizler Emek Partisi olarak, tüm işçi ve emekçileri geleceğimizi, ödediğimiz vergileri çalanlardan hesap sormaya davet ediyoruz. Hangi partinin belediyesi olursa olsun bu yapılanları kabul etmiyoruz. Ranta ve talana teslim edilen bir belediyecilik değil, şeffaf, demokratik ve halkçı bir yerel yönetim istiyoruz” dedi.

EMEP İzmit İlçe Başkanı Dursun Deniz imzalı yapılan açıklama şöyle: “Geçtiğimiz hafta düzenlenen basın toplantısı ile AKP döneminde İzmit Belediyesi’nde yaşanan yolsuzlukların bir kısmı, belgeleri ile basına ve kamuoyuna açıklandı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, TÜGVA ve ENSAR Vakfı gibi dernek ve vakıflara belediye tarafından tahsis edilen binalarla birlikte, yapılan harcamaların yaklaşık 7 milyon TL’yi bulduğunu söyledi. Hatta bu vakıf ve dernekler belediyeye iş yapmış, fatura kesilmiş. İzmit Belediye eski Başkanı Nevzat Doğan’ın araç kiralama bedelinin, 3 yıl 3 ay için, 862 bin lira; 7 aylığına kiralanan başka bir araç için ise 80 bin lira ödendiği ortaya çıktı. Hatta yetmemiş, AKP meclis üyesine dahi makam aracı tahsis edilmiş.

 

Sokak kütüphaneleri için 130 bin lira kitap parası harcandığını, içlerinde FETÖ’ye ait kitapların da olduğu söyleniyor. Özel kalem müdürünün memleketi olan Kayseri’nin Develi ilçesine park yaptırılmış ve özel kalem müdürünün anneannesinin adı bu parka verilmiş.

“Hepimizin geleceği çalınmıştır”

Harcanan paralar, yapılan bina tahsisleri, yandaş vakıflardan alınmayan vergiler, araç kiralama bedelleri, özel telefon faturalarının ödenmesi, seçimlere kısa bir süre kala belediyeye çeşitli AKP’lilerin akrabalarının alınması, yolsuzluğun sadece ortaya çıkan kısmı.

Miktarı dudak uçuklatacak kadar büyük kaynaklar adeta yağmalanmış durumda. Özellikle cemaat ve vakıflara aktarılan paralar yenir yutulur gibi değil. Bu kurumlar kullanılarak belli kesimlerin zengin edildiğini, menfaat ilişkileri üstünden insanların; AKP’nin siyasi amaçlarına bu kurumlar üzerinden alet edildiğini görmemek mümkün değil. Çalınan bütün bu paraların ise kaynağı bellidir. Bu paraların her kuruşu, bu memlekette yaşayan, vergi veren işçilerin, emekçilerin cebinden, gençlerimizin, kadınlarımızın geleceğinden çalınmıştır.

“Demokratik ve halkçı bir yerel yönetim”

Bu memleketin işçilerinin ve emekçilerinin parasının kimlere ve nasıl şekilde aktarıldığını bu belgeler apaçık bir şekilde gösteriyor. Bu durum kabul edilebilir bir şey değildir. Asla kabul etmiyoruz ve bu memleketin işçisinin emekçisinin parasını kendi keyfi ve kendi çıkarlarına göre harcayan başta İzmit Belediye eski Başkanı Nevzat Doğan olmak üzere buradan nemalanan vakıfların ve sorumlu olan kim varsa hepsinin yargılanmasını istiyoruz.

Bizler Emek Partisi olarak, tüm işçi ve emekçileri, geleceğimizi, ödediğimiz vergileri çalanlardan hesap sormaya davet ediyoruz. Hangi partinin belediyesi olursa olsun bu yapılanları kabul etmiyoruz. Ranta ve talana teslim edilen bir belediyecilik değil, şeffaf, demokratik ve halkçı bir yerel yönetim istiyoruz”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat