Özdilek

Siyaset

Çakar: Suçluluk psikolojisi

CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, yapmış olduğu basın açıklamasında “Suçluluk psikolojisi AKP’lileri çıldırttı” dedi

8 Ocak 2020 Saat: 12:45
Çakar: Suçluluk psikolojisi
Çakar: Suçluluk psikolojisi

CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, yapmış olduğu basın açıklamasında “Suçluluk psikolojisi AKP’lileri çıldırttı” dedi.

Dün İzmit Belediye Meclis toplantısında yaşanan tatsız olayların yankıları bugüne de yansıdı. Dün yaşananlar sonrası ilçe binasında basın toplantısı yapan CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, “2014-2019 döneminde mecliste muhalefetteyken almış olduğumuz kararlarda İzmit halkının menfaatlerini öncelik edinip bu şiarla siyaset ürettik. Kavgacı tutumdan yana olmadık, kendi kişisel menfaatlerimizi düşünmedik bu minvalde siyaset yapmadık, tek derdimiz vardı; İzmit halkının bize vermiş olduğu muhalefet görevini layıkıyla yerine getirmek “ diye konuştu.

“İzmit halkının çıkarları içindi”

Başkan Çakar, “Bizim de bu dönemde mecliste gerginlik yaşadığımız, tartıştığımız konular oldu ama o konular birilerinin çıkarı için değildi, İzmit halkının, kentin geleceğini doğrudan etkileyen konulardı. Biz MİA da tartıştık, biz Ensar Vakfı’na, TÜGVA’ya, TÜRGEV’e düşük bedellerle belediyenin taşınmazları verilirken tartıştık. Tepeköy’de belediyeye ait yurt binasının TÜGVA’ya bedelsiz verildiği zaman tartıştık, pazarcıların hakları ihlal ediliyor diye tartıştık, ama AKP meclis üyeleri dün yakınlarına sağlanan rant kesildiği için tartışma çıkarmıştır” ifadelerini kullandı.

“Kaos ve kavga ortamı siyaset yapmaya çalışıyorlar”

CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar açıklamasını şöyle sürdürdü: “AKP’li Meclis Üyeleri dışarıda işçileri savunuyor gibi görünürken mecliste geçen dönem belediye başkanı sayın Nevzat Doğan’ın, seçime çok az bir süre kala yakınlarına vefa gösterisini savunarak haksız şekilde sözleşmeli memur yapılanları kollamaya çalışıyor. Gider ayak bir çok usulsüz atama gerçekleştirenler halka hesap vermek yerine mecliste kaos ve kavga ortamı üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar.

Dün mecliste AKP meclis üyelerinin yaptıkları;  İzmit halkına, İzmit halkının iradesine saygısızlıktır. Belediye meclisleri halka hizmet götürmek için çalışır, siyasi partilerin kendi rant ve çıkarlarını tartışmak için değil”

“İzmit halkı en güzel cevabı vermiştir”

Çakar, “AKP’li Meclis Üyeleri, mecliste kavga çıkararak yandaşlara peşkeş çekilmiş kamu malının açığa çıkmasını, İzmit halkının doğru haber alma hakkını önlemeye çalışmaktadır.  Ancak İzmit halkı 31 Mart Yerel seçimlerinde Fatma Kaplan Hürriyet’i seçerek AKP zihniyetine en güzel cevabını vermiştir.  CHP’li belediyelerin temel prensibi şeffaflıktır. Biz bu ilkeden asla ödün vermeyeceğiz, biz halkımızı yaptıkları her türlü usulsüzlükten haberdar edeceğiz, insanların iyi niyetlerini sömürüp, akılları ile alay edenlere inat şeffaf çalışacağız” dedi.

“İntikam duygusunun dışa yansımasıdır”

CHP İzmit İlçe Başkanı Çakar, “Yine AKP’li Meclis Üyeleri partilerinin geçmiş dönemde yaptıkları hataları kabul edip İzmit halkından özür dilemeleri gerekirken, AKP’li Meclis Üyesi Vedat Yoldaş, mecliste görüşmeler sırasında müfettiş raporu ile tescillenmiş usulsüzlükleri halka anlatan başta Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet olmak üzere tüm CHP’lileri hedef göstererek “5 yıl sonra belediyeyi alırsak sizin döneminizde alınan işçileri işten çıkaracağız” diyerek aklınca tehditler savurmuştur. Aslında bu refleks onların bilinç altında yatan intikam duygusunun dışa yansımadır. Biz rövanşist duygularla belediyede hizmet vermeye çalışmıyoruz. Bizim dünya görüşümüzde intikam, kin, kendi nefsi için hırs yoktur.

AKP Meclis Üyesi Vedat Yoldaş’ın ifadelerinde de anlaşılmaktadır ki AKP zihniyeti bu duygularla belediyeyi yönettiklerini, (Allah korusun) olur da yine belediyeyi alırlarsa bu mantıkla yöneteceklerini itiraf etmişlerdir” diye konuştu.

“Yaşananların tek sorumlusu AKP belediyeciliği ve politikalarıdır”

Çakar açıklamasının devamında, “Oysa İzmit Belediyesi kimseyi işten çıkarmamıştır. Haksız ve hukuksuzca sözleşmeli memur yapılan personellerin sözleşmelerini yenilememiştir. Hatta kimsenin mağdur olmaması adına sözleşmesi yenilenmeyen personelleri belediyemiz iştiraklerinden olan BEKAŞ’a  sözleşmeli memur olmadan önceki görevlerine devam etmeleri teklifi yapılmıştır. Buna rağmen yapılan teklifler kabul edilmediği için iş akitleri son bulmuştur. Son zamanlarda kentimizi meşgul eden bu konular hakkında yaşananların tek sorumlusu AKP belediyeciliği ve politikalarıdır. Bizler İzmit’i sosyal ve şeffaf belediyeciliğe tekrar kavuşturduk. Siz kul hakkı yemeye devam ettikçe biz liyakat demeye devam edeceğiz.

Bizler eminiz ki AKP’ye oy vermiş her yurttaşımız bu olanları ve usulsüzlükleri üzülerek takip ediyor. Ama kimse umutsuzluğa düşmesin. Kul hakkını yiyenleri İzmit halkı vicdanında yargılayacaktır.  Bu ülkede ömrünün baharında gençler iş bulamadıkları için canlarına kıyarken, Memur olabilmek için KPSS ve KPDS sınavlarında dirsek çürütürken, sınava girip atanamayan binlerce genç varken

Belediyede işe alındıkları birimlerle alakası olmayan insanların maaşının, halkın cebinden yani belediyeden yatırılmış olduğunu insanlardan saklasa mıydık? AKP Milletvekili Emine Zeybek’in gelinini belediyeye aldığınız yetmezmiş gibi ayni işi yaptığı halde işçilerin maaşının 2-3 katı maaş vermenize göz mü yumsaydık?  Feto’dan yargılanıp dosyası sümenaltı edilen damatlara Belediye Başkan Yardımcısı olarak aylık 10 bin lira maaş vermenize göz mü yumsaydık? Tüm akrabalarınızı hatta mevcut AKP Meclis Üyesi katip üyenizin kızını dahi son gün memur yaptığınızı İzmit halkından saklasa mıydık?” ifadelerini kullandı.

“Bu kentin kaynakları, bu kentin menfaatleri doğrultusunda kullanılmalı”

Başkan Çakar açıklamasını şöyle tamamladı:  “Şimdi sorarım size ve en önemlisi İzmit halkına; bu millet sizlere kendi yakınlarınızı, akrabalarınızı işe sokasınız üstüne bir de milletin cebinden çıkan vergilerle oluşan kamu mallarını ailelerinize dağıtasınız diye mi oy veriyor? CHP iktidarında sadece İzmit’te değil tüm Türkiye’deki kamu kaynaklarının talan edilmesine engel olacağız. Kimse umutsuzluğa düşmesin dün olduğu gibi bugünde, yarında Cumhuriyet Halk Partisi milletimizin yanında olacak. Haksızlığa ve hukuksuzluğa geçit vermeyecektir.

Bu kentin kaynakları, bu kentin menfaatleri doğrultusunda kullanılmalı. Yandaşa ve akrabaya talan için kullanılmamalıdır. 9 aydır AKP’li Meclis üyeleri, meclisi ve belediye çalışmalarını sabote ederek projelerin gerçekleşmesini engelleme çabaları beyhude bir çabadır. Meclisten oy çokluğuyla geçirmediğiniz kreş projesi başta olmak üzere, meclis çoğunluğunu kullanarak engellediğiniz daha birçok projemizi İzmit halkının desteğiyle muhakkak hayata geçireceğiz. Ben takdiri İzmit halkına yani vicdanı olan kamuoyuna bırakıyorum”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat