Özdilek

İGF

Bursa'da sektöre yakışan fuar oldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından, Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) işbirliğiyle düzenlenen Junioshow Fuarı’nı 28 binden fazla kişi ziyaret etti. BURSA (İGFA

16 Ocak 2022 Saat: 17:05
Bursa'da sektöre yakışan fuar oldu
Bursa'da sektöre yakışan fuar oldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından, Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) işbirliğiyle düzenlenen Junioshow Fuarı’nı 28 binden fazla kişi ziyaret etti.

BURSA (İGFA) - Junioshow Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim & Çocuk İhtiyaçları Fuarı, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 4 gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 200’e yakın firmanın stant açtığı fuarın 2 yıllık aradan sonra sektörün özlediği ticari atmosfere geri dönmesini sağladığını söyledi.

BTSO olarak bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün dış ticaret hacminin artması açısından önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Burkay, “4 UR-GE projesinde yer alan 104 firmamızın yüzde 70’i ilk kez doğrudan ihracat yapma başarısı gösterdi. Bu bizim için önemli bir istatistik. Ülke ekonomimizin en önemli çıkış noktası hiç şüphesiz, katma değerli üretim ve ihracattır. Bu süreçte firmalarımızın yanında olmayı sürdürüyoruz” dedi.

“İHRACATTAN ASLA VAZGEÇEMEYİZ”

Juniokids kurumsal kimliği altında hareket eden UR-GE üyesi firmaların fuarla eş zamanlı olarak 35 ülkeden yaklaşık 300 kişilik alım heyeti ile bir araya geldiğini kaydeden Burkay, “Bebe - çocuk konfeksiyonunda moda ve trendleri Bursa belirlemeye devam ediyor. Bursa’nın sahip olduğu üretim yeteneğini mümkün olduğunca ihracata yansıtmak zorundayız. Junioshow Fuarı da sektörün 2022 yılındaki dış ticaret hedeflerine önemli katkı sağladı. BTSO olarak üyelerimizin üretimi ve ihracatını destekleyen projelerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Öte yandan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, yılın ikinci Junioshow Fuarı’nın 1 – 4 Haziran 2022 tarihleri arasında ‘Sonbahar – Kış’ konsepti ile ziyaretçileriyle buluşacağını belirtti. Junioshow Fuarı için şimdiden hazırlıklara başladıklarını anlatan Ersözlü, dekor stantların yer alacağı fuar, yeni pazarlara açılmak ve mevcut pazar paylarını artırmak isteyen firmaların katılımı ile gerçekleşeceğini söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat