Özdilek

İGF

Bursa'da Mudanya sahili kahverengiye büründü!

Mudanya sahilinde denizde bulunan, mikroskopla görülebilen tek hücreli canlı olarak nitelendirilen plankton çoğalması, deniz suyu renginin yer yer beyazımsı ve kahverengi olmasına yol açtı.

30 Nisan 2021 Saat: 09:05
Bursa'da Mudanya sahili kahverengiye büründü!
Bursa'da Mudanya sahili kahverengiye büründü!

BURSA (İGFA) - Yaşanan renk değişikliğinin vatandaşlarca evsel, kentsel veya endüstriyel atıkların oluşturduğu kirlilik olarak algılanırken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada telaşa mahal verecek bir durum söz konusu olmadığı bildirildi. 

Marmara Denizi'nde genellikle ilkbahar mevsiminde deniz suyunun ısınması ile denizlerdeki oksijenin en önemli kaynağı olan planktonların aşırı çoğalmasıyla gerçekleşen bu olayın daha çok körfezlerde yaşandığını ifade eden yetkililer, özellikle ilkbahar mevsiminde Gemlik, Mudanya ve Karacabey açıklarında görülen plankton çoğalmalarının herhangi bir deniz kirliliği olmadığı, doğal bir ekolojik olay olarak tanımlandığını kaydetti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat