Özdilek

Eğitim

Bursa’da Ana Kucağı yeni dönem kayıtları başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan Ana Kucağı’nda yeni dönem kayıtları başladı. Okul öncesi eğitim hizmeti alamayan çocuklara kaliteli ve ücretsiz eğitim olanağı sağlayan Ana Kucağı Çoc

11 Ağustos 2021 Saat: 19:05
Bursa’da Ana Kucağı yeni dönem kayıtları başladı
Bursa’da Ana Kucağı yeni dönem kayıtları başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan Ana Kucağı’nda yeni dönem kayıtları başladı. Okul öncesi eğitim hizmeti alamayan çocuklara kaliteli ve ücretsiz eğitim olanağı sağlayan Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezleri Bursa’yı sararak daha fazla çocuğa ulaşıyor.

BURSA (İGFA) - 2019 yılında 6 merkez ile faaliyetlerine başlayan çocuk merkezlerimizin sayısı, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda 16’ya yükseldi. Bugüne kadar 1400 çocuğa okul öncesi eğitimler verilerek ailelere destek sağlandı.

2021-2022 döneminde Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezleri’nde Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak, 48-68 aylık (Ocak 2016-Eylül 2017 tarihleri arasında doğan) çocuklara eğitim verilecek.  Merkezlerde sabah ve öğlen olmak üzere ikili eğitim uygulanacak.

Yeni eğitim döneminde tüm Çocuk Eğitim Merkezleri dezenfekte edilerek gerekli tüm hijyen tedbirleri alındı. Bu süreçte sınıflara yeni düzenlemeler getirildi ve 15 kişilik sınıf sayıları 10’a, 20 kişilik sınıflar 15’e düşürüldü. Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezleri, öğretmenlere siperlikli maske, öğrencilere özel hazırlanmış maske, merkezlere hazırlanan hijyen panoları, el dezenfektanları ve ateş ölçerleri ile yeni eğitim-öğretim dönemine tüm tedbirleri ve hijyen kurallarını alarak başlamaya hazır.

Her merkezde bir adet yemekhane bulunurken, her gün sabah grubuna kahvaltı ve öğlen grubuna ikindi öğünü ücretsiz olarak veriliyor. Öğünler yemek firması tarafından tüm hijyen tedbirleri alınarak  kişiye özel kapalı kutularda getirilip servis ediliyor. Çocuklarımızın çanta ve kırtasiye malzemeleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Ön kayıt başvuruları,  busmek.bursa.bel.tr adresinden online başvuru şeklinde 09/08/2021, 31/08/2021tarihleri arasında yapılacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat