Özdilek

Ekonomi

Bulut’un, Hürrüyet’ten beklentisi

Başkan Bulut’tan, Fatma Kaplan Hürriyet’e; Yerel esnafı koruyan uygulamalar bekliyoruz ifadesini kullandı.

21 Mart 2019 Saat: 10:31
Bulut’un, Hürrüyet’ten beklentisi
Bulut’un, Hürrüyet’ten beklentisi

Bulut’un, Hürrüyet’ten beklentisi

 Başkan Bulut’tan, Fatma Kaplan Hürriyet’e; Yerel esnafı koruyan uygulamalar bekliyoruz ifadesini kullandı.

CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet’i konuk eden Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Kocaeli iş dünyasının sorun ve beklentilerini içeren rapor ileterek, “Önceliğimiz yerel esnafı koruyan uygulamalar ve politikaların hayata geçirilmesidir” dedi

 

Kentin istişare noktası Kocaeli Ticaret Odası, 31 Mart 2019 Pazar tarihinde gerçekleşecek mahalli seçimler öncesi, adayları ağırlayarak iş dünyasının beklentilerini iletmeye devam ediyor. Bu kapsamda, CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Fatma Hürriyet Kaplan, KOTO’da, Kocaeli iş dünyasıyla bir araya geldi.

Görüş ve öneriler sunuldu

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Meclis Başkanı Akın Doğan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin Gezer, Volkan Yılmaz, Meclis Başkan Yardımcısı Alp Kayalar, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Yönetim Kurulu Üyeleri; Murat Barış, Abdurrahman Çuhadar, Mehmet Akif Şen, Ömer Efe, Yusuf Ziya Uludüz, İbrahim Atalay, Yusuf Erenkaya, meclis üyeleri ve komite başkanları tarafından ağırlanan CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet’e, iş dünyası tarafından sorun ve öneriler sunuldu.

‘Kocaeli ticaret odası kentin en gür sesidir

Ziyarette yaptığı konuşmasına, 31 Mart yerel seçimlerinin ilimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ederek başlayan Başkan Necmi Bulut, “Bildiğiniz gibi Kocaeli Ticaret Odası iş dünyasının ilimizdeki en gür sesidir.  Kentimizin ticari hayatının canlanması, markalaşma ve üyelerimizin ulusal ve uluslararası pazarlara açılması için gerçekleştirdiğimiz çalışmaları aktarıyoruz. Bununla birlikte yerelde ve ulusalda üyelerimizin sorun ve taleplerini ilgili mercilerle görüşüyoruz.

Ticari master plan ve mesleki kanunlar            

Kentimizi ilgilendiren ve hayati öneme sahip olan bir hususa dikkat çekmek istiyorum. Ulusal işletmelerimizin kendilerini uluslararası alanda göstermesi ve tüm dünyada marka olmaları için çalışmaları gerekliliğine inanıyoruz. Fakat uygulamada bunun tam tersi olarak ulusal firmaların yerelde daha agresif olduğunu görüyoruz. Bu durumun önlenmesi için ulusal ve yerel tüm siyasi aktörlerin katılımı ile ticari master plan ve mesleki kanunları yürürlüğü gitmesi hayati önem taşımaktadır.

Yerel esnafı koruyan uygulamalar

Yapılacak olan çalışma ile; Kentimizde aynı sektörde veya birbirini tamamlayan sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin farklı lokasyonlarda bulunması ve altyapı maliyetlerinin fazla olması sebebiyle belli bir küme içerisinde toparlanması, sektöre özgü kanunlar ile tüm meslek gruplarının çerçevesinin çizilmesi, yerel esnaf ve tüccara özgü, ulusal firmalara karşı rekabet edebilirliğini sağlayacak tedbirler geliştirilmesi sağlanacaktır. Seçilmeniz halinde sizlerden, yerel esnafı koruyan uygulamalar ve politikalar bekliyoruz” dedi.

Hürriyet: sizler için ve sizlerle birlikte

Kocaeli Ticaret Odası’na ev sahipliği dolayısıyla teşekkür ederek sözlerine başlayan CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet, “Kocaeli Ticaret Odamız kentimizin en değerli kuruluşlarının başında gelmektedir. Kocaeli iş dünyasının ortak sesi, KOTO’nun görüş ve önerilerini çok önemsiyor, birlikte güzel işler başarabileceğimizi biliyoruz. Vatandaşımızın teveccühleriyle göreve seçilmem halinde şunun bilinmesini isterim ki, sizler için atılacak her bir adım yine sizlerin kılavuzluğunuzda gerçekleşecek. Ev sahipliği ve bizlere ışık tutan görüşleriniz için teşekkür ediyoruz” dedi. Akabinde iş dünyası temsilcilerinin soruları cevaplandı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat