Özdilek

Turizm

Bu Sefer Hocalar Pişirdi Öğrenciler ve Misafirler Yedi

Geçtiğimiz günlerde Küçükçekmece İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin bahçesinde düzenlenen bir iftar yemeğine davetliydik. Bu iftar yemeğini benim için farklı kılan sade ve alanlarında okuyan lise 3. sınıf öğrenciler

3 Haziran 2018 Saat: 12:16
Bu Sefer Hocalar Pişirdi Öğrenciler ve Misafirler Yedi
Bu Sefer Hocalar Pişirdi Öğrenciler ve Misafirler Yedi

Geçtiğimiz günlerde Küçükçekmece İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen bir iftar yemeğine davetliydik. Bu iftar yemeğini benim için farklı kılan sade ve alanlarında okuyan lise 3. sınıf öğrencilerinin, öğretmenlerinin yardımıyla kalabalık bir misafir grubu için bir menü ve servis çıkartmalarıydı.

İftar davetini, okulun yiyecek içecek hizmetleri öğretmeni Erkan Kıyıcıoğlu, aynı lisede öğretemen ve aynı zamanda İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğr. Gör. Murat Mutlu Tokay, Mengen Aşçılık Okulu Mezunları Derneği ( AŞOMDER ) Başkanı ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğr. Gör. Levent Demirçakmak ve lisenin özellikle 3. sınıf öğrencileri verdi.

Davetliler arasında; İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi öğrencileri ve mezunları, Gastrobahçe Derneği tam kadro olarak Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat Teknikeri Mehmet Ali Altıokka, Başkan Yardımcısı Aromatik ve Tıbbi Bitki Uzmanı Mehmet Şirin Yalvaç, Başkan Yardımcısı Gastronom Halil İbrahim Orhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mimar Metin Bülbüller, Gastronomlar Ramazan Serkan Karmış, Büşra Sağlam, Reyhan Can, kurucuları ve üyeleri Mehdi Kurnaz, Ekrem Erdoğan, Eren Dikbaş, Yusuf Kocatürk, Ayşe Nur Pirgaip, Arzu Nur Dinçer, aileler ve İMKB Lisesi'nin öğrencileri ve İMKB Gastobahçe oluşumu katılım sağladı.

Mangal'da hazırlanan etleri hocalar pişirirken servisi öğrencilerin yaptığı ve güzel bir aile yemeği fotoğrafı ile davetin son bulduğu gözlemlendi.

Bu daveti bu kadar ilgili kılan bir başka sebepte, İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri ve Gastrobahçe Derneği'nin ve iki okulun hocalarının desteği ile başlanan bir projenin olmasıydı. Özellikle yiyecek içecek hizmetleri olan liselerde farkındalık yaratmak amacıyla okul bahçeleri projesiyle; hem atalık tohum çalışmaları hem temiz gıda sağlıklı yiyecek düsturuyla pilot olarak seçilen bu lisede, atıl olan bahçesinin düzenlenerek ekilebilir ve ürün yetiştirilebilir hale getirerek, sürdürülebilir çalışmalar yapmanın önemiyle sık sık bir araya gelen kişilerden sebep bu davette katılım yoğundu.

İftar davetinde, sohbet elbetteki bu kadar çok yiyecek ve içecek sektöründen katılımlı olunca; gastronomi, geleceği, yapılanlar ve yapılması gerekenler, Turizm Otelcilik Liseleri ve Mesleki konular olurken, Gastrobahçe Derneği'nin bu pilot okul bahçeleri projesi, tohumlar, fideler, sağlıklı beslenme, temiz tabak hareketi gibi sektörel konular oldu.

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat