Özdilek

Ekonomi

Bu milleti zincir marketlere mahkum eden siz değil misiniz?

Bu milleti zincir marketlere mahkum eden siz değil misiniz? Bir BİM, A101, vs. ortalama 10 bakkal ve marketin kapanmasına sebep oldu.

19 Şubat 2019 Saat: 07:31
Bu milleti zincir marketlere mahkum eden siz değil misiniz?
Bu milleti zincir marketlere mahkum eden siz değil misiniz?

Bu milleti zincir marketlere mahkum eden siz değil misiniz?

Buralarda ortalama 3 aile iş sahibi oluyordu. Bunların yerine gelen bir zincir market, asgari ücretle 3 personelle işi yürütüyor… detaylar haberimizde…

Bu milleti zincir marketlere mahkum eden siz değil misiniz?

Ekonomik krizle birlikte ülke içini yönetmekte zorluklar yaşayan hükümet, geçmiş yıllarda kapatmış olduğu tanzim satış mağazalarının çadır tipinde çıkış yolu arıyor. Hükümetin izlemiş olduğu politikanın yanlışlığına vurgu sivil toplum kuruluşlarından gelmeye devam ediyor.

Hükümetin uygulamalarının çözüm olmadığını ilk günden beri dile getiren MARSİAD konuyla ilgili açıklamalarına devam ediyor.

MARSİAD genel başkanı Bahri Odabaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yıllardan beri ya ortağı olarak veya teşvik ve destek vererek, perakende satış yasasını çıkarmayarakithal etleri sadece onlarda sattırarak, vergi almayarak zincir marketlerin büyümesini ve ülkede tekelleşmesini sağlayan siz değil misiniz?

Bir BİM, A101, vs. ortalama 10 bakkal ve marketin kapanmasına sebep oldu. Buralarda ortalama 3 aile iş sahibi oluyordu. Bunların yerine gelen bir zincir marketasgari ücretle 3 personelle işi yürütüyor…

Bu zincirler devlete kayda değer bir vergi ödemezken kapanan bakkal ve marketler zarar bile etseler peşin vergilerini ödüyorlardı.

Avrupa’da bir yerde ihtiyacı gören bir bakkal veya market varken başka bir bakkal veya markete müsaade edilmezken Türkiye’de buna bir sınırlama getirmeyerek zincir marketleri tekelci duruma getirdinizrekabet ortamını bitirince şimdi büyüttüğünüz bu zincirlerden şikayet ediyorsunuz!

Yanlışlarınızın içinde boğulup gitmeye mahkum olacaksınız! Saygılarımla

Bahri Odabaş

Marsiad Genel Başkanı 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat