Özdilek
Yalçın Akbulut
Yalçın Akbulut

Bizim nesil çok iyi yetişti

Biz, 196o-1970 arasında okuyan insanlar olarak Allah'ın en sevgili kullarıyız...

19 Ekim 2021 Saat: 12:07

Bizim nesil çok iyi yetişti

Biz, 196o-1970 arasında okuyan insanlar olarak Allah'ın en sevgili kullarıyız...çünkü bizim nesil çok iyi bir eğitim aldı desek yeridir. Çünkü bizim nesil ancak haftada bir gün sinemayı ancak zor görürdük, teknoloji fukarası olarak yetiştik desek yeridir.

Bizim cep telefonumuz yoktu, bigisayarımız yoktu evde siyah beyaz televizyonumuz vardı akşam 6 da Milli Marşımızla açılan saa 11 de yine milli marşımızla kapanan televizyonlardı, ailecek izlerdik çıt çıkmazdı.

Bol bol teksas tommiks okuyan bir nesildik, il halk kütüphanesinde Rus klasikleri, Fransız edabiyatının eserleri tümüyle elimizden geçti. Pardayyan serisini tümüyle okumuş birisi olarak kütüphane kuşu idim desem yalan olmaz.

Okullarımız yarım gündü ama cumarteside eğitim vardı, öğretmenlerimiz bizleri eğitebilmek için canla başla çalışırlardı .Bizler dershane görmedik ama en güzel fakültelerde eğitimlerimiz tamamladık.

Arkadaşlarımızla çok güzel dostluklar kurduk oyunlar oynadık bakın yaşlarımız 70 e geldi ama hala o arkadaşlıklarımız canla başla devem ediyor.

Biz güzel yaşadık bugünkü nesil gibi değil biz aslını yaşadık, biz şişe suyu değil musluktan akan billur sular içtik sanal dünya kabadayılığı değil gerçek dostluklar kurarak hayallerimizin kabadayısı olduk.

Makarna pilav yedik ekmeğimize katık olarak peynirle yoğurt kattık, ağaçtan topladığımız meyveyi dalından yedik, Bize hiç vitamin takviyesi yapmadılar, eksi 40 derecede kar ve buzların altında kaydık kızakları ama hasta olmadık,

Kendi oyuncağımızı kendimiz yarattık hiç plastik oyuncakla oynamadık, ailemiz zengin değildi

Ailemiz zengin değildi. Bize mal mülk değil, sevgi verdiler. aileler arasında çok iyi bir dostluk vardı gece yarılarına kadar dışarda oynadık hiç korkmadık bizi anamız babamız elimizden tutup okula götürmediler, herkes birbirinin çocuğunu kendi çocuğu bilirdi.

No oldu bize neden gittikçe birbirimizden koptuk her şeyi yalan ve riya üzerine kurduk.
Bizim fotoğraflarımız siyah beyazdı ama içimizi dışımızı tam yansıtırdı, şimdiki renkli dünyaların yalanları yoktu.

Biz kendine has, anlayışlı bir nesiliz, çünkü biz ebeveynlerinin söylediğini dinleyen son nesiliz.

Ayrıca, çocuklarını dinleyen ve dikkate alan ilk nesiliz.ve şu anda çocuklarımızın kullandığı teknolojileri görmediğimiz halde çocuklara öğreten nesiliz çünkü çok okuduk biz bizi okutan ana babamıza teşekkür ediyoruz. Bizi okutan öğretmenlerimize şükran duyuyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Bayram öncesi nefes almak15 Nisan 2022 Saat: 10:26
Emekli o kadar yoksullaştı ki fitre ve sadakaya muhtaç duruma geldi.
Yazıklar olsun21 Mart 2022 Saat: 11:05
Bu dünya artık bir cehennem. Katır gibi sağlıklı adamlar yerine masum çocuklara yuva olalım, suçsuz günahsız yavruları ve ailelerini bu duruma düşüren kimler varsa gün yüzü görmesin.
Çanakkale destanı15 Mart 2022 Saat: 11:48
Çanakkale denilince insanın çok düşünerek bu mukaddes şehir de yatan insanların ülkemizin tüm şehitlerinde gelip ülkesini korumaya çalışan dedelerimiz olduğunu görmemiz çok mümkün
Artık bu katliama son verin10 Mart 2022 Saat: 14:44
Anadolu Selçuklu devletinin yıkılması ile dağılan beyliklerden Söğüt ve Domaniç'te kurulan Osmanlı Devletinin kendi küllerinden yeniden doğarak tarih sahnesinde yerini aldı.
İnsanlara barış ve gülümseme neden uzak7 Mart 2022 Saat: 11:24
Sabah kalktığımızda yaptığımız ilk şey dünya da neler oldu diye haber kanallarına sarılmak değil mi
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat