Özdilek
Yalçın Akbulut
Yalçın Akbulut

Biz böyle miydik

Biz böyle miydik sahiden...

5 Eylül 2021 Saat: 11:45

Yerde gördüğü ekmeği üç kez öpüp alnına koyan kimdi o zaman?

 

Sütçü İmam, yoksa kurşunu düşman askerine çek senet davası yüzünden mi sıkmıştı?

 

Çanakkale’de 250 kiloluk mermiyi topun ağzına tek başına süren Türk, teşvik primi mi almıştı?

 

Biz böyle mi doğduk, sonradan mı olduk...

 

Düşünüyorum da, biz nerede kırıldık, nerede saptı hayat ve varlık çizgimiz...

 

Gençlik durup bunları düşünmeli çünkü bizler 68 kuşağı olarak yarışmaya  katılsak 15 milyona kadar joker kullanan bir nesildik. Çünkü biz okurken başımızda şapka vardıbir üst sınıflarımıza    veriridik.

 

Sene sonunda sınıflarımızı geçsek bile bir daha yazılı ve sözlü sınavlara girerdik, kopya çekerken öğrenirdik. Öğretmenlerimizi dinler onlara saygı ve hürmet gösterirdik.  Şimdi bile bizi okutan öğretmenlerimizi arar hal ve hatırlarını sorar yakınlarımızda iseler ellerinden öpmeye gider helallik isterdik.

 

Biz boş zamanlarımızda bol bol kitap okurduk kütüphanelere gider dünya klasiklerini okur arkadaşlarımızla tartışırdık. Hiç bir şey yapmasak teksa tommiks okurduk.

 

Şimdiki nesile bakıyorum okullar açılmak üzere ama adamlarda okumak hevesi yok ellerinde cep telefonları ha bir oyun oynuypr mesaj yazıyorlar. Arkadaşlar bir eğitimci olaral bu duruma üzülenlerden biriyim bu ülke bilim adamı ister, aydın insan ister lütfen artık Atatürk'ün güvendiği gençler olmaya başlayın. Biontek aşısını bulan Türk mücitleri gibi yurt dışında ses getirecek bilime ve sanata yönelin.

 

2021-2022  öğretim yılının ilk dönemi için 6 Eylül de okullarımızda ziller çalmaya başlayacak pandeminin korkunç yüzü eşiğinde sağlığınıza dikkat ederek salgın hastalığa bulaşmadan uzun zamandır uzak kaldığınız okullarınızda öğretmenleriniz dinleyerek açıklarınızı kapatmaya çalışın.

Öğretmen öğrenci ve ana babalar üçlü diyaloğunuzu kurun o çocukların sağlıklı ve düzgün eğitim almalarını sağlayın çocuğunuzu okula kayıt ettirip bir daha veli toplantısına kadar okula gitmemezlik etmeyin.

 

Şunu unutmayın ki birlikte yapılan aktiviteler ve geçirilen eğlenceli zamanların yanı sıra akademik alanlardaki başarının güçlenmesi ve devam etmesi için gerekli çalışmaların yapılması unutulmamalıdır.”

 

Bu vesile ile tüm öğretmen ve öğrencilerimize 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının başarılı olmasını diliyorum. Sağlıkla kalın.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Bayram öncesi nefes almak15 Nisan 2022 Saat: 10:26
Emekli o kadar yoksullaştı ki fitre ve sadakaya muhtaç duruma geldi.
Yazıklar olsun21 Mart 2022 Saat: 11:05
Bu dünya artık bir cehennem. Katır gibi sağlıklı adamlar yerine masum çocuklara yuva olalım, suçsuz günahsız yavruları ve ailelerini bu duruma düşüren kimler varsa gün yüzü görmesin.
Çanakkale destanı15 Mart 2022 Saat: 11:48
Çanakkale denilince insanın çok düşünerek bu mukaddes şehir de yatan insanların ülkemizin tüm şehitlerinde gelip ülkesini korumaya çalışan dedelerimiz olduğunu görmemiz çok mümkün
Artık bu katliama son verin10 Mart 2022 Saat: 14:44
Anadolu Selçuklu devletinin yıkılması ile dağılan beyliklerden Söğüt ve Domaniç'te kurulan Osmanlı Devletinin kendi küllerinden yeniden doğarak tarih sahnesinde yerini aldı.
İnsanlara barış ve gülümseme neden uzak7 Mart 2022 Saat: 11:24
Sabah kalktığımızda yaptığımız ilk şey dünya da neler oldu diye haber kanallarına sarılmak değil mi
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat