Özdilek
Fakir Yılmaz
Fakir Yılmaz

BİRGÜN ve GAZETESİ..

Yeni bir ayın ilk günü öncesi geride kalan günlerde yaşananları arkada bırakmanın hüznüyle "bir günü daha geride bıraktık"

1 Ekim 2021 Saat: 12:15

Yeni bir ayın ilk günü öncesi geride kalan günlerde yaşananları arkada bırakmanın hüznüyle "bir günü daha geride bıraktık" diyerek eve dönerken aldığım güzel bir davet üzerine uzun süredir gidemediğim, katılamadığım konserde buldum kendimi.
Kardeşliğin önemine dikkat çekilip, bu önemin çok da önemsenmediği bir zamanda türküleriyle kardeşliği anlatmaya çalışan gurubun Kürtçe, Türkçe, Ermenice, Lazca tüm kardeşlerin türkülerini halaylar eşliğinde sıraladıkları İst./Beşiktaş/Maçka Küçükçiftlik parkındaki Birgün Gazetesinin organize ettiği konserdeydim.
10 yıl önce imzamla atılan ve bugün çöken 'İşte Fatih Projesi' gibi yıllarca birlikte ülke gündemine manşet ve sürmanşetler attığımız Birgün Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni, sevgili gazeteci meslektaşım İbrahim Aydın'ın özel daveti üzerine gittiğim konserde günün yorgunluğunu atarken omuzlarına binen yükün hafiflediğini de hissediyordum.
Ve bu tür etkinlikleri bilen, düzenleyen ama bir türlü kimseye yaranamayan biri olarak etkinliğin yoğunluğunun bir hayli yerinde olmasına sevindi, beş on insan değil, bir iki insanın bir araya gelmekten korktuğu bir zamanda..
Günü birlik dolaştığım İstanbul'un her köşesini gezdiğimi düşünüp bitirdiğimi zannederken daha önce görmediğim yeni bir köşesinde kendimi bulmama vesile olan bu konserde dikkatimi çeken diğer önemli bir konuda, gördüğüm bu yoğunluğun neden gazete tirajlarında olmayışıydı.
Her iktidarın değil, halkın ve kamuoyunun yanında olmayı kendisine ilke sayan Birgün Gazetesinin organizasyonuyla gerçekleşen ve gazetenin Genel Yayın Yönetmeni, meslektaşım İbrahim Aydın'ın birileri gibi kendilerinin olmayan, kiralık, şirketlerin 4x4 lü ciplerle korumalarla değil, ev sahibi olarak misafirlerini tüm mütevaziliğiyle konser giriş alanında karşılaması diğer ayrı bir güzellik olsa da bu yoğunluğun neden gazete tirajlarına yansımadığını sorgulatıyordu.
Çünkü başta biz sol orijinliler olmak üzere Sağ ve muhafazakâr kesimin Birgün Gazetesi gibi ciddi gazetelerin niye bu yoğunlukta tiraj alamadığını bir gazeteci olan bana da sorgulatırken organizasyonu yapan arkadaşların büyük emek harcayarak her gün çıkardıkları ama okurun her gün bir tane almaktan erindiği, sahiplenmediği gazetelerini konser alanının girişine niye getirmediklerini de üzülerek soruyordum.
Buna neden ise günlük gazete alma alışkanlığı olmayan o yoğunluğa bir gazete satardık en azından diyerek.
Ama inancım o ki başta Birgün Gazetesi olmak üzere hepimiz, haberlerimiz, yorumlarımız ve o haberlerle, yorumlarla her gün yazılıp, basılıp alınması için büyük emekler harcanarak bayilere dağıtılan gazeteler, kitaplar ve bugünlerin yaşanacağını anlatan on yıl önceki 'İşte Fatih Projesi' manşet haberimiz gibi er geç bir gün, Birgün Gazetesi anlaşılacak.
Umarın o anlaşılmalar daha da geç olmaz, bugün yaşananlar gibi...

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Kadın Girişimciler Ardahan'lı mı?1 Kasım 2023 Saat: 01:24
Geçtiğimiz gün sanalda yapılan bir paylaşımda Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İl Kadın Girişimciler İcra Kurulunun belirlendiği ilan edildi
**Ardahan'ı Bu Yıl da Tüm Dünyaya Öyle Çok Tanıttık ki!..22 Ekim 2023 Saat: 20:01
Her yıl ortalama bin ila bin beş yüz kişi göç etmeye devam ettiği için neredeyse Vilayet rütbesi alınıp, yeniden kasaba ilan edilecek.
AK Parti ve MHP'yi Kurtaran Bahçeli..19 Nisan 2022 Saat: 09:34
Bir zamanlar ‘Bitti, tükendi’ denen MHP’yi siyasi arenada hala dimdik ayakta tutan isim kimdir?'
**Cumartesi ölümü...17 Nisan 2022 Saat: 13:49
Bir kuş misali uçup giden hayatın ne kadar kısa olduğunu bir kez daha hissettiğim haberi aldığımda şaşırıp, şok olurken bu haberi nasıl yapacağımı düşündüm.
Sütyenleri Çıkarın!..11 Nisan 2022 Saat: 13:12
Durun hemen 'bu mübarek ayda bu başlıkta neyin nesi?' deyip, kızmayın.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat