Özdilek

Spor

Ben sadece aracı oldum

85 yıllık koca çınar Darıca GB hakkında son 6 aydır yaşananlar hicap verici.

2 Şubat 2019 Saat: 22:07
Ben sadece aracı oldum
Ben sadece aracı oldum

Murat Aydın, Ben sadece aracı oldum

Haber  detayı

85 yıllık koca çınar Darıca GB hakkında son 6 aydır yaşananlar hicap verici.

Şükrü Karabacak, Murat Aydın ve Azeri iş adamı Rauf İsmayilov üçgeninde yaşananlar hep perde arkasında kalmıştı. Eleştirilerin hedefindeki isim olan Murat Aydın basın ile karşı karşıya geldi süreci adım adım anlattı.

 

Azerileri tanımam

 

KASKF başkanı Murat Aydın, Darıca GB hususundaki suskunluğunu bozdu. Süreci adım adım anlattı. Basın toplantısında Murat Aydın “Salim Tezcan yakın arkadaşımdır. O bana geldi Murat başkanım Azeri bir iş adamı var profesyonel kulüp yönetimini almak istiyorlar. Bilgin olsun kulüplerimizden böyle bir niyeti olan varsa bir görüşme sağlarmısın dedi. Bende tamam dedim. Temel atma töreninde Mücahit Vural ve Şükrü Karabacak ile görüştüm. Olumlu baktılar. Salim Tezcan’a dönüş yaptım Darıca GB’nin AŞ olduğunu ve satma düşüncelerinin olduğunu paylaştım. Darıca sahilde bir mekanda oturduk. Azeri iş adamları ile tanıştılar. Sonrasında ben hiçbir görüşmelerinde, pazarlıklarında, anlaşmalarında bulunmadım”

 

3 ay sonra ne değişti anlamadım

 

Benim bu tanıştırma durumumdan sonra her iki tarafta anlaşmaya varamadılar. Ancak o süreçte kulübün yöneticisi ve belediye personeli olan Ahmet Sağlam abimiz ısrarla yönetimin, kulübün bu şahıslara verilmesi taraftarı olduğunu dile getirdi. Neyse o süreçte anlaşmaya varamayan iki taraf 3 ay sonra tekrardan görüşme talebinde bulundular. Bir araya geldik ve sayın Karabacak ile Vural “hemen veriyoruz” dediler. Sonrasında zaten basına da servis edilen imzaların atıldığı fotoğraf kamuoyunda yayınlandı.

 

Ha oldu olacak…

 

Bu süreçten sonra Darıca GB’nin patronu Azeri iş adamı Rauf İsmayilov olarak ilan edildiBu ilana rağmen somut hiçbir gelişme görülmedi. Hangi şartlarda nasıl bir anlaşılma yapıldığına dair benimde bir bilgim asla olmadı. Ödemeler beklemede. Futbolcular huzursuz. Zaten Antalya maçı bu satışın nasıl patlak vereceğini ortaya koymuştu. Futbolcuların ulaşımını ben şahsi girişimlerim sonrasında halledebildik. Dönüşünde problemler katlanarak arttı ancak çözüm noktasında muhatap yoktu. Ben bu kulübe başkanım diye hiç ortaya çıkmadım. Buna rağmen çözüm noktasında girişimlerim hep olmuştur.

 

Rica ettiler yardımcı oldum

 

Bölgemizin çok saygın bir bürokratı geldi bana “Murat başkan sen bu işleri biliyorsun. Darıca GB kulübümüzde bu bölgenin önemli bir değiridir. Sen bu işin içerisinde ol ve yardımcı ol” dedi. Evet Azeri tarafı futbolu, futbol yöneticiliğini bilmiyordu. Resmi işlemleri bilmiyorlardı. Bende bu süreçte çözüm bulmaya gayret gösterdim. Ödemelerin yapılması için çabaladık. Ancak hiçbir ilerleme kaydedemedik. O süreçte açıklama yapacaktım, Mücahit Vural biraz daha zaman istedi… Açıklamamızı erteledik bugüne…

 

Ne maaşı çek yazdım

 

Maaşlı başkan olduğum iddiasını duymak beni üzmüştür. Bir çok sıkıntıyı çözmek için cebimden ödeme dahi yaptığım belgeleri ile mevcuttur. Bırakın maaşlı başkan olmayı yaşanan bu sıkıntıları çözme adına hatırı sayılır bir iş adamı dostumdan 500 Bin TL’lik teminat çeki aldım. Bu çeki göstererek kulübün içinde bulunduğu dar boğazı aşıp soluklanmak için. Bunu bile Murat Aydın 500 Bin TL’lik çeki tefecilere peşkeş çekiyor dedikodusunu yaptılar. Tekrar söylüyorum bu çek şuan cebimde ve bu çeki ben ciroladım, iş adamı dostumun çekidir. Ve bu çeki kulübün sıkıntısını geçici olarakta olsa çözmek için kullanacaktık. Allahtan bunlara güvenipte kullanmadım.

 

Tokat maçına çıkamıyordu takım

 

Transferi açtık transferi açtık diye diye süreci erittiler. Cuma günü transfer açılmadı. Mücahit Vural, kulüp müdürü Ali Figanı ile birlikte gittik bankaya. Banka işlem süresi bitmişti. Ben kendi cep telefonumdan işlemleri yaptım. Ödemeliri yaptık, evrakları aldık Tokatspor maçına son dakikada çıktık. Rakamda 4 bin küsür civarında. Böyle bir küçük rakamı bile halledilmeyen bir süreçte bu işlemleri hallettiğim için mi kötü oldum. İaşesini hallettim. Kulüp futbolcular her iki taraftanda sahipsiz bırakılmıştı….

 

Metin İnan’ın olmasını bende istedim

 

Yaşanan bunca hadisenin içerisinde eksiklerimiz, hatamız olmuştur ama bu kentin sporuna yön veren birisi olarak sadece iyi niyet çerçeve içerisinde profesyonel kulübümüzün yaşamasını sağlamaya katkı sunmaya çalıştım. Yıllardır tandığım ve bu kentin sporuna büyük emekleri olan Metin İnan ismini bende destekliyorum. Keşke kulübün başkanı, sahibi bu kentin insanı olan camiayı tanıyan, camianın sahiplendiği sevdiği Metin İnan’a verilmelidir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat