Özdilek

Güncel

Bayram kutlamayı içimize sindirmeyi nasıl beklersiniz?

İnternet Gazeteleri Derneği başkanı Soner Kılıç’ın Basın Bayramı mesajı şöyle:

24 Temmuz 2018 Saat: 22:42
Bayram kutlamayı içimize sindirmeyi nasıl beklersiniz?
Bayram kutlamayı içimize sindirmeyi nasıl beklersiniz?

Sansürün kaldırılışının 110. yılında, Türk basınının sansürle mücadelesi sürüyor. Kılıç, “Basın özgürlüğü güvence altına alınmadıkça, gazetecinin haber yazma, halkın haber alma hakkı engellendikçe, işsiz gazeteci sayısı artıkça Basın Bayramını kutlamayı nasıl içimize sindirmemizi beklersiniz” dedi.

“Gazetecilerin haber ve araştırmalarını yaparken özgür bir ortamda çalışacağı günleri özlemle bekliyoruz. Toplumsal yaşam içinde, halkı ilgilendiren tüm olayları izlemek, araştırmak, haber yapmak ve görüşünü özgürce ifade etmek gazetecilik mesleğinin gereğidir. Gazetecinin ifade özgürlüğü ‘sansür’ ve ‘otosansür’ yoluyla engellenmeye devam ediyor. Haberciler, yaptıkları haberler nedeniyle astronomik tazminat davalarına maruz kalırken, 144 gazeteci de tutuklu bulunmaktadır. Basın sektöründe küçülmek hatta kapanmak zorunda kalan kurumlarla birlikte işsizlik de sürekli artıyor. Basın özgürlüğü güvence altına alınmadıkça, gazetecinin haber yazma ve halkın haber alma hakkı engellendikçe, işsiz gazeteci ordusuna her gün yeni arkadaşlarımız eklendikçe Basın Bayramını kutlamayı nasıl içimize sindirmemizi beklersiniz.”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat