Özdilek
Necdet Güler
Necdet Güler

Bayanlar Ve Baylar Dikkat !...

Tarih 30.11.2017 Perşembe, saat 06.30-07.00 arası, Şirintepe’de, üst geçit altındaki duraktan, Derince istikametinden gelen Özel Halk Otobüsüne bindim.

15 Aralık 2017 Saat: 16:27

Ben 73 yaşındayım ve ücretsiz  seyahat kartım var. Kartı  cihaza tuttum  okumadı.  Şaşırdım kaldım. Bir daha denedim, cihaz yine okumadı. Şoföre kartı gösterip “Bakın…üstünde  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yazıyor, senin bu cihaz  bunu nasıl okumaz?” diyerek yeniden denediğimde son derece küstah bir tavırla “Beni ilgilendirmez…kartın çalışmıyor…” diyerek karşılık verdi. O sırada   vardığımız bir duraktan binen genç bir adam benim için kartını kullandı ve  parasını ödememi, ısrarıma rağmen büyük bir nezaketle reddetti.

Yolda gidiyoruz. Ben daha dün de kullandığım kartın başına ne geldiğini düşünmekle meşgulüm. Şoför efendi !..telefonla konuşmaya başladı. Oldukça uzun süren bu konuşmada  “Derince’den bu yana 15 yolcu aldığını. Bunlardan 10 tanesinin parasız seyahat eder türde olduğunu, bu rezalete katlanamadığını anlatırken bangır bangır  “bedavacı  / beleşçi” diye tarif ettikleri için  ( yani  ben ve diğer yolcular)  hakaret  içerikli  sözler sarf etti. Bizlere “gelinim sen anla tarzı” hakaretin bini bir para. Söylediklerini duymamızdan hiç sakınmadan konuşmasını sürdürdü. İğrenç bu durum.

Terminalde  bir başka otobüse bineceğim,  kartı cihaza tuttum ve kart  okundu. Acaba 15 dakika önce neden geçersiz olmuştu bu kart!..

Durakta el kaldırdığım halde beni görmemezlikten gelenler de oluyor. Ancak, kartımın geçersiz duruma gelmesini ilk defa yaşadım.

Şimdi o şoför bozuntusuna (Çünkü bütün şoförler böyle olamaz) iki soru soracak ve kesin olarak doğru olan cevaplarını ben vereceğim:

Senin 65 yaşın üstünde anan, baban, amcan, dayın vs  bu tür kart kullanmıyor mu? Cevap; kullanıyorlar.

İkinci sorum: Sen 65 yaşına gelince bu karttan alıp kullanmayacak mısın? Cevap; kullanma hakkının  doğduğu ilk gün bu kart için başvuruda bulunacaksın.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

İzmit'in zehirli havası4 Ekim 2023 Saat: 16:19
28 Eylül 2023 Perşembe günü akşamı Kocaeli Ansiklopedisi'nin tanıtımı nedeniyle Kongre Merkezinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen geceye katıldım.
Bitkileri sinirlendirmeyin20 Mayıs 2023 Saat: 19:08
Ne tuhaf başlık değil mi? Ama gerçek ; arada bir sinirlendikleri oluyor!
Batak14 Şubat 2023 Saat: 21:02
Deprem denilince aklıma İzmit’te iki alan gelir.
Çerkeslerin 101 yıl süren savaşı29 Ocak 2023 Saat: 19:35
Çerkes toplumuyla ilgili bilimsel yayınları okuyup irdeleyince bilmediğim birçok şeyi öğrendim ve çok şaşırdım. Üstelik, onların başlarına gelenleri öğrendikçe içim sızladı.
Yürüyen ağaç !22 Ocak 2023 Saat: 10:42
Bunu da duydum; yürüyen ağaç! Şaka gibi.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat