Özdilek

Spor

Başpehlivanlar, Taşköprü’de ‘altın kemer’ için güreşecekler

Körfez’de Taşköprü Yağlı Güreşleri, 26 Eylül Pazar Günü Taşköprü Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Ali Gürbüz ve İsmail Balaban gibi önemli başpehlivanlar, Kırkpınar’ın rövanşı niteliğindeki Taşköprü’de ‘altın k

21 Eylül 2021 Saat: 19:44
Başpehlivanlar, Taşköprü’de ‘altın kemer’ için güreşecekler
Başpehlivanlar, Taşköprü’de ‘altın kemer’ için güreşecekler

Başpehlivanlar, Taşköprü’de ‘altın kemer’ için güreşecekler

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 47’si düzenlenecek olan Altın Kiraz Festivali Taşköprü Yağlı Güreşleri, 26 Eylül Pazar günü Sevindikli’deki Taşköprü Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Türkiye’nin en büyük er meydanlarından biri haline getirilen Taşköprü Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek güreşlerde; 400’ün üzerinde güreşçi katılım sağlayacak.

 

Kırkpınar’ın rövanşı

Güreşlerde Kırkpınar’ın son şampiyonu Ali Gürbüz, Elmalı’nın son şampiyonu İsmail Balaban, Kırkpınar finalisti İsmail Koç, Faruk Akkoyun, Recep Kara, Orhan Okullu ve Nedim Gürel gibi pehlivanlar boy gösterecek. Başpehlivanlar öncesinde de yağ gruplarına göre müsabakalar gerçekleştirilecek.

 

Tarım fuarı da yer alacak

Birçok ulusal ve yerel kanaldan canlı olarak yayınlanacak olan Taşköprü Yağlı Güreşleri’nde 50 başpehlivan, 400’den fazla da güreşçi er meydanına çıkacak. Sevindikli Taşköprü Er Meydanı’nın çevresinde de bir gün önce Tarım Fuarı etkinliği gerçekleştirilecek. Tarımla ilgili her şey, alanda düzenlenecek fuar ile vatandaşlarla buluşturulacak.

 

TAnıtıma başpehlivanlar da katıldı

Güreşlerle ilgili olarak Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Tütünçiftlik sahilinde bulunan Nazende Kafe ve Restoran’da basın toplantısı düzenledi. Başkan Söğüt dışında toplantıya; Başkan Yardımcıları Faruk Denli, Osman Yurt ve Levent Yılmaz, Belediye Koordinatörü Selattin Kabadayıoğlu, Güreş Koordinatörü Veysel Şirin, Başpehlivanlar Recep Kara, İsmail Koç, Faruk Akkoyun, Şaban Yılmaz, Tanju Gemici, Nedim Gürel ve Yıldırım Akın da katıldı.

 

Başkan söğüt; “bizde yeri ayrı”

Toplantının açılışında konuşan Başkan Şener Söğüt, “Asırlardır millet olarak  geleneğimize sahip çıkıyoruz.  Bizim için yağlı güreşlerin ayrı bir kıymeti var. Türk toplumunun karakterini en iyi ortaya çıkartan bir spordur yağlı güreşleri. Burada yiğitliği görüyorsun, burada pehlivanlığı görüyorsun, kazanma ruhunu görüyorsun. Hepsinden önemlisi de centilmenliği, kardeşliği görüyorsun.

 

16 branş 4 bin sporcu

Güreş, Türk halkıyla özdeşleşmiş bir spor.  Bizde özellikle Körfez belediyesi olarak güreşi ve sporu seviyoruz. Spor akademilerimizde 16 branşta 4 bin sporcumuz var. 2 antrenörümüz ile 80 tane güreşçimizle bu sporu desteklemeye devam ediyoruz. Sportif anlamda tesislerimizi de çoğaltıyoruz. Bu sene 6 mahalli bir de kapalı spor salonu olmak üzere 50 milyon TL’lik bir yatırımı hayata geçireceğiz.

 

Sporun başkenti Körfez

Amacımız sporda Kocaeli’ nin başkenti olmak. Geçen yıl pandemiden dolayı yağlı güreş organizasyonumuzu gerçekleştiremedik. Körfezliler yağlı güreşleri  çok özledi. Başpehlivanlarımızı 26 Eylül’ de ağırlamanın onurunu gururunu yaşayacağız.  500 tane güreşçimiz ve 50 ye yakın başpehlivanımız olacak.  Kocaeli çok başpehlivan çıkarmış bir il. Bizimde amacımız güçlü başpehlivanlar yetiştirmek.

 

“Nesillere aktaracağız”

Gelecek nesillere bu sporu aktarmamız gerekiyor. Bizim için güzel olan kendi çayırlarımız da bu sporu izlemek. Ekiplerimiz yaklaşık bir aydır çalışma içerisinde. Bütün hazırlıklar tamam.  Katılan tüm sporcularımıza  başarılar diliyorum. Hepsine Allah derman versin” dedi. Başkan Şener Söğüt’ün ardından başpehlivanlar da kısa birer konuşma gerçekleştirdi.

 

“Herkesi bekliyorum”

Başpehlivan Recep Kara, “Kocaeli güreşi seven bir ilimiz. Seyircimiz de ilgiyle takip ediyor. Geçmişte çok kez başpehlivan oldum. Yine bu kültür mirasını yaşatacağız. Herkesi Körfez Er Meydanına bekliyoruz. Güreş sadece spor değil. Milleti millet yapan kültürdür. Türklerde güreş gazaya hazırlık için yapılırdı. Yaptığımız her hareketin bir anlamı var. Güreş öz be öz değerdir. Biz de bu kültür mirasının temsilcileriyiz” dedi. Toplantı sonrasında günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat