Özdilek

Güncel

Başkan Hürriyet’in serüveni milyonlara ulaştı

Yaptığı projelerle yurt genelinde ses getiren ve birçok belediyeye örnek olan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, bu kez Habertürk TV’de üniversite okumak için geldiği İzmit’te belediye başkanlığına uzanan hikayesini mi

30 Mart 2021 Saat: 10:54
Başkan Hürriyet’in serüveni milyonlara ulaştı
Başkan Hürriyet’in serüveni milyonlara ulaştı

Başkan Hürriyet’in serüveni milyonlara ulaştı

17 yaşında Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanarak geldiği kentte yıllar sonra belediye başkanı seçilen Av. Fatma Kaplan Hürriyet yaşam hikayesini ve belediye başkanlığına uzanan serüvenini Habertürk TV’de milyonlarla paylaştı. Türkiye’nin serbest seçimle göreve gelen ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan’dan sonra İzmit’in ikinci kadın belediye başkanı olan Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in hikayesi geniş yankı uyandırdı.
GENÇLERİN FATMA ABLASI
2019 yılında kadın öncelikli bir vizyonla başkanlık koltuğuna oturan ve yaptığı projelerle ulusal medyada sık sık gündeme oturan Hürriyet, bu kez İzmit ve başkanlık serüvenini Habertürk TV’de anlattı. “İzmitli gençlerin Fatma Ablası, büyüklerin ‘bizim kız’ dediği Fatma Kaplan Hürriyet” manşeti ile Habertürk TV’de yayınlanan haberde genç yaşından itibaren çalışan, çabalayan ve vazgeçmeyen bir kadının başkanlığa uzanan yolculuğu izleyiciyle buluştu. 
ZORLUKLA DOLU BİR ÇOCUKLUK
Habertürk TV mikrofonlarına konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet,  “1982 doğumluyum. Çerkezköy’de doğdum, büyüdüm, okudum. İmkansızlıklar ve sıkıntılarla dolu zor bir çocukluk geçirdim. 3 kardeşiz. Babam uzun yıllar fabrikada çalıştı. Annem ev hanımıydı fakat babam işsiz kalınca annem de çalışmak zorunda kaldı. İzmit’e okumaya geldim. Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Hayatımı burada kurdum. Kayınvalidem ve kayınpederimle aynı evde yaşıyorum.
YAŞANTIMI HİÇ DEĞİŞTİRMEDİM
17 yaşında geldiğim kentin önce milletvekili daha sonra belediye başkanı olmak nasip oldu. Hayatımı, evimi, sokağımı, yaşantımı hiç değiştirmedim. Artık İzmitliyim ve İzmitliler bunu çoktan kabul etmiş durumda. En büyük hobilerimden bir tanesi halk oyunları ile ilgilenmekti. Maddi sıkıntılar nedeniyle her zaman çalışmak zorundaydım. Allah bana hep ‘Çalış ya kulum’ dedi ve bende hep çalıştım. 
HALKIN KOLTUĞU, HALKIN YETKİSİ
Hizmetin partisi ve siyaseti olmaz. Genel merkezimiz bana 2019 seçimlerinde İzmit Belediye Başkan Adaylığı noktasında görev biçti. Milletvekilliğini bıraktım ve 15 yıl sonra İzmit’i tekrar kazanmak bana nasip oldu. Yarınki seçimlere dönük hiçbir hedefim yok. Şuan için tek hedefim iyi bir belediye başkanı olmak. Oturduğumuz koltukların hepsi emanet. Halkın koltukları, halkın yetkileri. Müthiş bir genç takipçi kitlem var. Sosyal medya gücüm çok yüksek. Gençler bana ‘Fatma Abla’ der. Görevimin en keyifli yanı bu. Sokakta insanlar ciddi bir sevgiyle karşılıyorlar” ifadelerini kullandı. 
KADIN KARARLI OLDUĞUNDA…
Yerel yönetimde kadın bakış açısıyla ilgili olarak Hürriyet, “Dürüstçe söylemek gerekirse çok zor. Ben bir anneyim, bir eşim ve çalışan bir kadınım. Çok fazla sorumluluğum var. Erkek egemen alanda kadın olarak var olmak ayrıca zor. Başarıları kabul ettirmek kolay iş değil. Ama biz bunu başarıyoruz ve devamını da getireceğiz. Kadın kararlı olduğunda, ayaklarını yere sağlam bastığında, özgür siyaset yaptığında inanın birçok şey kolaylaşıyor. Kabul etmeyenler de kabul etmek zorunda kalıyor.  
2.KADIN BAŞKAN OLMAK NASİP OLDU
Türkiye’de serbest seçimle seçilmiş ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan 3 yıl görev yapıyor ve talihsiz bir kazada hayatını kaybediyor. 50 yıl sonra ikinci kadın başkan olmak bana nasip oldu. Personel alımlarımızda daha çok kadın almaya çalıştık. Toplu iş sözleşmemiz ile 8 Mart’ta kadınlarımıza izin verdik. Erkek personelimiz için ise; eşine, çocuğuna şiddet uygulaması halinde yaptırımlar uygulayacağımızı, gerekirse maaşını eşine ödeyeceğimizi ya da iş akdini feshe kadar götüreceğimiz yaptırımlar uygulamaya koyduk” ifadelerini kullandı.  
ATATÜRK MÜZESİNİ GEZDİRDİ
Habertürk TV ekibi ile birlikte dünyanın en zengin Atatürk Müzesi’ni gezen belediye başkanı Hürriyet, Atatürk’ün içtiği son kahveden Zübeyde Hanım’ın gözlüğüne, Fikriye Hanım’ın parfümünden Latife Hanım’ın fincanına kadar tüm kişisel eşyaların hikayelerini anlattı. Bu değerli müzeyi İzmit’e ve İzmitliler’e kazandırdıklarından dolayı duyduğu mutluluğu da ifade eden başkan Hürriyet, bu kadar kıymetli bir hazineye gözleri gibi baktıklarını söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat