Özdilek

Güncel

Başkan Arslan'dan 16 Ocak basın mesajı

Vatan Partisi Kocaeli İl başkanı Yalçın Arslan 16 Ocak dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

16 Ocak 2021 Saat: 14:44
Başkan Arslandan 16 Ocak basın mesajı
Başkan Arslan'dan 16 Ocak basın mesajı

Başkan Arslan'dan 16 Ocak basın mesajı

16 Ocak 1923 Basın ToplantısıTürk Aydınlanmasının Önemli Kilometre Taşı

Mustafa Kemal'in ,16/17 Ocak 1923'de, İzmit Kasr-ı Hümayun'da İstanbul Basını ile yaptığı ve 21.30'da başlayıp sabahın ilk ışıklarına dek süren bu toplantı; yeni kurulacak rejim başta olmak üzere geleceğe yönelik tüm beklentilerin, düşüncelerin, sorunların, soruların, vb. konuşulduğu, tartışıldığı tarihi bir dönemecin önemli kilometre taşlarından biriydi.

 

“Basın milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın; başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” diyen Gazi MustafaMustafa Kemal ATATÜRK, o gecenin karanlığında, gazetecilere Türk Aydınlanmasının rotasının ip uçlarını veriyordu.

 

Kentimizde yapılan bu toplantı, İstiklal Savaşımızın en önemli süreçlerinden olan Sivas ve Erzurum Kongreleri eş değerinde bir anlam ve önem taşımaktadır.

 

Bugüne dek, bu toplantı maalesef akademisyenler, tarihçiler ve araştırmacılarca yeterince derinliğine irdelenmemiş, incelenmemiş ve bu büyük aydınlanma devrimi içindeki gerçek zeminine oturtulamamıştır. Bu, önümüzdeki bir görevdir.

 

16 Ocak 1923, bağımsızlığını kazanmış bir milletin yeni ve çağdaş ufuklara yelken açtığı Türk Aydınlanması'nın en özel tarihlerinden biridir.

 

Bu tarih, bu bağlamda sadece kentimizin değil, tüm ulusumuzun “Onur Günü”dür.

 

TÜRK MİLLETİNE kutlu olsun!

 

 

Yalçın ARSLAN

 

VATAN PARTİSİ

Kocaeli İl Başkanı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat