Özdilek

Turizm

Başiskele’ye turizm tanıtım haritası

Başiskele Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezi Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Başiskele’nin ilk turizm haritası oluşturuldu.

6 Mayıs 2021 Saat: 14:33
Başiskele’ye turizm tanıtım haritası
Başiskele’ye turizm tanıtım haritası

Başiskele’ye turizm tanıtım haritası

2019 yılında Başiskele Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezi Direktörü Emin ÖZTÜRK tarafından hazırlanan ve Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Başiskele Kaymakamlığı’nın koordinatörlüğünde yürütülen ve Başiskele Belediyesi’nin de iştirakçilerden biri olarak yer aldığı “Gel Gez Gör Başiskele” Projesi faaliyetleri doğrultusunda Başiskele’nin ilk turizm haritası oluşturuldu. Basılan bu harita ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılmaya başlandı.

Uzun ve detaylı bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan bu haritada ilçedeki yürüyüş parkurları, yeme-içme ve konaklama alanları, kanyonlar, mağaralar, yaylalar, şelaleler, eski camiler, anıt ağaçlar, köprüler gibi tarihi ve doğal güzellikler ile turistik mekanlar yer aldı.

Antik Astakos kenti ve iskelesi 

Başiskele turizm haritasında, Başiskele’nin M.Ö. 7. yüzyıla uzanan köklü tarihini başlatan Astakoz medeniyetine ait Antik Astakoz kenti ve iskelesinin dönemindeki konumlarına ve günümüzdeki sınırlarına da yer verildi.

Başiskele turizm rehberi

Başiskele Turizm Haritasıyla senkronize bir şekilde hazırlanan Başiskele Turizm Rehberi, ilçeyi ziyaret edecek turistlerin aradıkları her şeyi bulabilecekleri kapsamlı bir yayın olarak ortaya çıkarıldı. Başiskele’ye ait önemli yerlerin açıklamaları ve Başiskele Turizm Haritası’nın bulunduğu rehber, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtıldı. Vatandaşlar bu rehbere, Başiskele Kaymakamlığı bahçesine kurulan Naila şeklindeki turist bilgilendirme bürosundan ulaşabilecekler.

Bilgilendirme tabelaları

Gel Gez Gör Başiskele projesi ile ön plana çıkarılması hedeflenen önemli tarihi, kültürel ve doğal noktaların haritada konumları belirtilen yerlerine İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dilde tanıtıcı bilgilendirme tabelaları yerleştirildi. Bu faaliyet ile yerli ve yabancı ziyaretçilerin Başiskele’nin değerleri hakkında daha çok bilgi edinmeleri hedeflenmektedir.

WEB sitesi ve mobil uygulama

İlçe ile ilgili yaklaşık 2 senedir yürütülen detaylı bir literatür çalışmasıyla elde edilen veriler www.basiskelegezi.com adlı web sitesi ve mobil uygulamada toplandı. Gel Gez Gör Başiskele projesinin en önemli çıktılarından olan web sitesi ve mobil uygulama, Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere üç dilde yayın yapmaktadır. 

Belgesel ve tanıtıcı klipler

Proje kapsamında ilçedeki doğal, tarihi ve turistik yerler için çekilen tanıtıcı kliplerin yanı sıra, Başiskele’nin dört mevsimini yansıtan ”MARMARA’NIN YÜZÜK TAŞI“ isimli bir doğa belgeseli de çekildi. Klipler ve belgesel çalışmalarına Gel Gez Gör Başiskele Instagram, Facebook, Twitter hesaplarından ve Başiskele Kaymakamlığı Youtube kanalından ulaşılabilir.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat