Özdilek

Sağlık

Başhekim güneş "gerçek dostlar kromozom saymaz

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 21 Mart Down Sendromu Günü nedeniyle,Down Sendromu bireylerin ayrımcılık ve ön yargıya maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çek

22 Mart 2017 Saat: 10:22
Başhekim güneş gerçek dostlar kromozom saymaz
Başhekim güneş "gerçek dostlar kromozom saymaz

Özel Gün Gelişim Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde Down Sendromlu çocukları ziyaret etti.

     Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa Güneş konuşmasında “Bu çocuklarımızın yetişmesinde, bir meslek edinmesinde ailelerin, toplumun ve eğitim kurumlarına büyük görev düşmektedir. Normal bir eğitimle güzel bir mesleki başarı elde edebilirler. Bu çocuklarımıza bir engelli gözüyle değil bir kromozom fazlalıklarının olduğunun bilinciyle hareket etmek, bütün toplumun bu bilinçle davranış modeli oluşturması gerektiğini ifade ederek bu organizasyonu düzenleyen Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Vildan Burç, Kan Merkezi Sorumlu Teknisyeni Volkan Aydemir ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ifade etti”.

     Ziyaret esnasında Hastane İdarecileri ve çalışanları tarafından verilen hediye toplar çocukları ve aileleri çok mutlu etti.  Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferhan Mutlu ve Tıbbi Genetik Uzmanı Dr. Nejmiye Akkuş konuşmalarında bireylerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber izole edilmeden yaşamalarının büyük önemini ifade ettiler.

     Dünya Down Sendromu Günü gibi farkınadalık yaratacak organizasyonlar tüm toplumun kapsamlı bakış açısı ile Down Sendromu hakkında bilgilendirilmesine olanak sağlamaktadır. Özel Gün Gelişim Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezindeki Down Sendromlu çocuklar, aileleri ve rehabilitasyon merkezi çalışanları Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirip, teşekkürlerini ifade ettiler.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat