Özdilek
Dr. Tolga Kaan BAHADIR
Dr. Tolga Kaan BAHADIR

Başarı için iyi bir organizasyon gereklidir.

Büyük takımlara baktığımızda yapmış oldukları organizasyonların ne kadar kaliteli olduklarını söylememiz çok mümkün.

3 Mayıs 2014 Saat: 12:44

Her şey yüksek gelirle yıldız oyuncuların alınması, taraftarların salonu doldurması veya günübirlik alınan galibiyetler değildir. Esas olan kalıcı olabilmektir, ses getirebilmektir, isim yapabilmektir, marka olmaktır. Bugün varsın yarın yoksun kime hizmet ediyorsun, spora mı cebine mi? Günümüzde olumsuz olarak söyleyebileceğimiz çok takımlar var, tekrar tekrar isim vermek istemiyorum çünkü Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok. Biz her şeye rağmen olumlu bakmaya toplumu doğru yönlendirmeye çalışalım, gerisini yapamayanlar düşünsün.

İyi bir organizasyon dedik; organizasyonun kalitesi o kurumda çalışan kişilerin kalitesi ya da kaliteli hale getirilmesiyle doğru orantılıdır. Bu durum ise iyi bir planlama ve iyi bir yönetimden geçer. Benim param var, ben şampiyon olurum, yıldız oyuncuları toplarım, en iyi antrenörü getiririm demekle kalıcı başarılar elde edilmiyor. Öncelikli olarak kulübün başına yönetici olarak tecrübeli, deneyimli kulübün menfaatlerini ön planda tutacak kişiler getirilmelidir.  Yani kuvvetli bir yönetim kadrosu oluşturulmalıdır. Devamında ise yönetimin kendi içerisinde bir bütçelendirme yapması gerekir. Bu bütçelendirme de kısa, orta ve uzun vadeli planlarla şekillendirilmelidir. Sonrasında ise antrenör seçimi ve antrenörün belirleyeceği oyuncuların seçimidir. Buna ek olarak kulübün müsabakalarını yapacağı stadyuma ya da spor salonuna seyircilerin gelmesi için yapılacak reklam ve pazarlama boyutunun ele alınmasıdır. Günümüzde buna güzel bir örnek vermek gerekirsek  ‘’BANVİT ‘’Spor kulübünü söyleyebiliriz. Şuan ‘’BANVİT’’ spor kulübü erkekler BEKO basketbol liginde lider durumdadır. Bunun sebebine bakacak olursak kesinlikle taşların doğru ve planlı bir şekilde yerleştirildiğini söylememiz çok doğru olur. Gerek alt yapısıyla gerekse üst yapısıyla ülkemizde şuan görünen tabloda en başarılı kulüp olarak göze çarpmaktadır. Neden başarılı diye sorarsanız organizasyonun kalitesi demek yeterlidir. Eğer siz bir ilçede basketbol kültürü oluşturabiliyorsanız ve bunu rakip takımlarınızdan daha az bütçeyle daha başarılı bir şekilde yapıyorsanız, hatta bu durum gün geçtikçe çıtayı daha yukarılara çıkartabiliyorsanız siz büyük bir kulüpsünüz, büyük bir camiasınız ve siz bir markasınız demektir. Umarım yakın bir tarihte bu güzel organizasyonlarını daha şampiyonluklarla taçlandırırlar.

Eee evladınız yoksa başkalarının evlatlarını seversiniz, kimse kızmasın, gücenmesin, sadece herkes gerçekleri görsün ve aynaya bakıp kendisini sorgulasın. Bu şehre kalıcı başarılar lazım konuşmaya gelince herkes sanki bana federasyon başkanı ama icraata gelince bahaneler dünyası. Haydi artık harekete geçme zamanı, herkesin elini taşın altına koyma zamanı, egoları, kibirleri, küslükleri bir kenara atma zamanı gelin hep beraber başaralım hepimizin başarısı olsun ve şehrimize güzel bir armağanımız olsun.

Saygılarımla…

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Alt yapılardaki gereksiz yüklemeler, sporun temel sorunları ve mantıklı çözümler…11 Ocak 2017 Saat: 22:26
Özellikle alt yapılardaki gereksiz yüklemeler ülkemizde kanayan bir yaradır.
Spor Kültürünü Oluşturmak Lazım!23 Kasım 2016 Saat: 16:24
Eskiden mahalle kültürlerimiz vardı.
Sporu Çocuklara Değil Öncelikli Olarak Ailelerine Sevdirelim…5 Nisan 2014 Saat: 11:46
Spor hayatımızın her safhasında öyle ya da böyle bir şekilde karşımıza çıkıyor. Hatta herhangi bir iş görüşmesine gittiğinizde bile jüri tarafından spora bakış açınız değerlendiriliyor.
Sporda Başarı kendinden, Oyuncu Karekterinden ve Aile Seçimlerinden Geçer ...25 Mart 2014 Saat: 12:02
Çalıştınız ortamda aile↔sporcu düzgünse korkmayın derim. Bir antrenör, bir öğretmen yada bir yönetici olduğunuzu varsayalım.
Salon sporları canlandı…17 Mart 2014 Saat: 10:59
Kocaelimiz gün geçtikçe salon sporlarına olan ilgisini daha da arttırıyor. Nedenine gelince birçok şeyden söz edebiliriz.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat