Özdilek

Siyaset

Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk İzmit'te

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi AntikKapı Restoran'da düzenlenen, KOSGEB'ten destek alan kadın girişimciler buluşmasına katıldı.

11 Şubat 2019 Saat: 22:22
Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk İzmitte
Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk İzmit'te

Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk İzmit'te

Haber detayı

KOCAELİ (AA) - Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler BakanıZehra Zümrüt Selçuk, "Türkiye, şu anda kadın istihdamı konusunda Avrupa ülkelerinin birçoğunu geride bırakmış durumda. Son 10 yılda kadınlarımızın iş gücüne ilave katılımı konusunda Avrupa'da birinci sıradayız." dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi AntikKapı Restoran'da düzenlenen, KOSGEB'ten destek alan kadın girişimciler buluşmasına katılan Zehra Zümrüt Selçuk, kadınların aslında Anadolu'da emeğin, alın terinin, fedakarlığın ve cömertliğin adı olduğunu söyledi.

Kadının her zaman çalıştığını, ürettiğini dile getiren Zehra Zümrüt Selçuk, şöyle konuştu:

"Kadının istihdam edilmesi farklı bir şey ama Anadolu'da kadın her zaman tarlada, bağda, ailede, evin içinde veya dışında esasında kendi kadim kültürümüzden gelen gelenekler doğrultusunda bizim kadınlarımız her daim çalıştı, her daim üretti. Kadınların ekonomik fırsatlara erişiminin sağlanması ve kadın girişimcilerin desteklenmesi de ekonomimizin daha sürdürülebilir boyutlara ulaşması açısından önemli. O yüzden kadınların girişimci ruhunu çalışma hayatına katılımını önemsiyor ve destekliyoruz. Bunun için gerekli mevzuat değişikliklerini sağlamaya da gayret ediyoruz."

"Tüm bu çalışmalarımızın karşılığında sizlerin gülümseyen yüzlerinizi görmek beni mutlu ediyor. Biz sadece çalışma hayatına katılımı değil aynı zamanda toplumda kadının en önemli görevlerinden birisi aileyi bir arada tutabilmesini de önemsiyoruz. Sizlere bu anlamda da çok güveniyoruz. Kadınlarımıza sağladığımız imkanlar sayesinde kadın girişimcilerimizin sayısı git gide artıyor ve bu da bizi mutlu ediyor."

Konuşmaların ardından Zehra Zümrüt Selçuk, girişimci kadınlarla basına kapalı toplantı yaptı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat