Özdilek

Siyaset

Bahçeli: "CHP, Allah'tan da af dilemeli"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in "okul öncesi dini eğitimi ortaçağ zihniyetine benzettiği" sözlerine partisinin grup toplantısında cevap vererek, "Bu edepsiz sözden dolayı CHP Genel Başkanı Kemal Kı

4 Ocak 2022 Saat: 13:05
Bahçeli:
Bahçeli:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in "okul öncesi dini eğitimi ortaçağ zihniyetine benzettiği" sözlerine partisinin grup toplantısında cevap vererek, "Bu edepsiz sözden dolayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aziz milletimizden derhal özür, Allah’tan da af dilemesini bekliyoruz" dedi.

ANKARA (İGFA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in "okul öncesi dini eğitimi ortaçağ zihniyetine benzettiği" sözlerine partisinin grup toplantısında cevap verdi.

CHP'yi "din bilmezlik ve Diyanet tanımazlıkla" suçlayan Bahçeli, Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Cuma namazını da kazaya bırakan bu zihniyet işte bu bozuk CHP zihniyetinin ta kendisidir. Allah bunlardan milletimizi de ülkemizi de korusun" dedi. "Bunlara sorsak istismar çarkını çevirip, kurumuş bir çeşmede abdest aldıklarını, devamında ihmal paşa camisinde namaz kıldıklarını söyleyecek kadar cümle aleme rezil olurlar" diyen Bahçeli, "Din bilmezler, diyanet tanımazlar. Namazda okunan Kunut dualarını ayet sanan, belli ki Cuma namazını da kazaya bırakan zihniyet işte bu bozuk CHP zihniyetinin ta kendisidir. Allah bunlardan milletimizi de, ülkemizi de korusun diyorum. Bu saygısız edepsiz sözden dolayı CHP Genel Başkanı’nın aziz milletimizden derhal özür, Allah’tan da af dilemesini bekliyoruz" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 29 Aralık'ta yaptığı konuşmasında, "Eğitimde birlik var, kanunu var. Okul öncesi eğitim Diyanet'in işi mi Milli Eğitim'in işi mi? Sübyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmayı zorunlu yapmaya çalışıyorlar. Bu kafayla, bilimin B'si, fiziğin F'si, matematiğin M'si de olmuyor üniversiteye gidince. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa'ya uygunluğu var" ifadelerini kullanmıştı.

https://twitter.com/MHP_Bilgi/status/1478268399230885888

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat