Özdilek

Sağlık

Bağımlılıkla Mücadele toplantısı

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen İl bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı.

2 Mart 2018 Saat: 13:22
Bağımlılıkla Mücadele toplantısı
Bağımlılıkla Mücadele toplantısı

2017/23 Sayılı Başbakanlık Genelgesi ve Bağımlılıkla Mücadele Kurullarının Çalışma Usul ve Esasları yazısına istinaden, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu (BMİKK) ve İl Teknik Çalışma Grupları , İl Davranışsal Bağımlılıklar Grupları oluşturuldu ve çalışmalar başladı. Kurul toplantılarının organizasyonu ve sekretaryası ise İlimizde Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize ediliyor.

Bağımlılıkla mücadele kapsamında 28.02.2017 tarihinde toplantı gerçekleştirildi. Karamürsel Alp Toplantı salonunda Kocaeli Vali Yardımcısı Beyazıt TANÇ’ın açılış konuşmalarıyla başlayan toplantı, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney’ in konuşmaları ve İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi’nin sunumlarıyla devam etti.

Toplantıda uyuşturucuyla mücadele kapsamında inşa edilecek olan AMATEM ile ilgili bilgilerde veren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, İlimizde AMATEM açılması çalışmaların devam ettiğini ifade ederek "Binanın Kocaeli Üniversitesi kampüsünde yapılmasına karar verilerek çalışmalarda son aşamaya gelindi. Binayı Sağlık Bakanlığı yapacak. İşletmeyi ise Kocaeli Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı yapacak. Arazi tahsis işlemleri bitti. Şu anda üniversiteyle protokol imzalama aşamasına geldik. Proje ihalesine çıkacağız” diye konuştu.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve kurul üyesi diğer kurum ve kuruluş temsilcilerinin geniş katılımı ile gerçekleştirilen toplantı, kurul üyelerinin değerlendirme ve görüş bildirimleri, bağımlılıklar ve mücadele konularında yürütülen çalışmaların planlanması ile son buldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat