Özdilek

Siyaset

Babacan: "Ne Şampiyonlar Ligi yahu?"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında gündemi değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiye yönelik söylemlerine göndermede bulunan Babacan, "Ne Şampiyonl

12 Ocak 2022 Saat: 18:05
Babacan:
Babacan:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında gündemi değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiye yönelik söylemlerine göndermede bulunan Babacan, "Ne Şampiyonlar Ligi yahu? Ekonomiyi defalarca küme düşürdü" dedi.

ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti binasında gündemi değerlendirdiği haftalık basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Babacan, genç tıp öğrencisi Enes Kara olayına dikkati çekerek, özel yurtların tamamının denetlenmesi gerektiğini söyledi. İktidarın gençlerin barınma sorununu çözmesi gerektiğini ifade eden Babacan, "Ucuz ve nitelikli yurtlara erişim sağlanmalıdır. Ayrıca özel yurtların tamamı denetlenmelidir. Devletin görevi, gençlere kaliteli ve hesaplı yurt imkânı sunmaktır. İki lafın başında üniversite sayısını artırmakla övünen hükûmet, üniversiteler için yeterli yurt imkanını niçin hazırlamadığını da izah etmek zorundadır" dedi.

"Enes’ten bize, ülkenin gençlerinin sesi niteliğinde son bir mektup ve video kaldı" diyen Babacan,  "Enes’in son konuşması mevcut durumun ifşasıydı. Kötü yönetim nedeniyle hayalleri elinden alınan, yarınları ipotek altına alınan gençlerin sistematik bir şekilde dışlandığı bir düzenin ifşasıydı. Kantinde çay içemeyen, kitap almaya harçlığı yetmeyen, arkadaşlarıyla kafede oturamayan gençlerin hapsedildiği hayatın ifşasıydı” diye konuştu.

Toplantıda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi’nin ve Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılmasını istediği görüntüleri izleten DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Beğenmedikleri her şey kapatılsın istiyorlar. Sürekli ayrıştırma, düşman üretme. Başka bir şey bildikleri yok. Ülkedeki hukuk kırıntısının sahibi olarak bir Anayasa Mahkemesi kalmış, ‘Onu da kapatalım’ diyor. Sağlık çalışanlarının ve vatandaşlarımızın haklarını dile getirenlere de ‘Susturalım’ diyor. Almışlar ellerine bir çekiç, gördükleri her şeyi çivi sanıp saldırıyorlar" dedi.

Öte yandan partisinin bugünkü grup toplantısında “Ülkedeki enflasyon artışı nispeten diğer ülkelerin altında kalmıştır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, dünyadaki enflasyon rakamlarını göstererek yanıtladı:  

“Kimi kandırmaya çalışıyorsunuz" diye soran Babacan, "G20 ülkelerinde bir Arjantin Türkiye’den yüksek görünüyor, yüzde 51. Türkiye’deki enflasyon yüzde 36 mı? Bağımsız bir araştırma grubu var, onların hesabına göre 80. Grafiğe yüzde 80’i koysak, grafik tavanı deler geçer. Hangi ülkeye göre göreli olarak daha iyiymişiz? Bu ülkenin gerçek enflasyonu, hem G20’de hem de OECD’de en yüksek enflasyondur. Belli ki Beştepe’de enflasyon falan yaşamıyor. Ekmek elden su gölden. Keçiören’deki dairede yaşasaydı, 3-4 komşusu olsaydı, hiç olmazsa girerken çıkarken komşularla karşılaşıp gerçek enflasyonu duyabilirdi" diye konuştu.

"EKONOMİYİ KÜME DÜŞÜRDÜ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ekonomiyi batırıp, mahvettiğini öne sürerek, şimdi de çıkmış ‘Ekonomide Şampiyonlar Ligi’nin parçası olacağız’ söylemlerine gönderme de bulunan Babacan, "Ne Şampiyonlar Ligi yahu? Ekonomiyi defalarca küme düşürdün. Her yıl bir alt kümeye düşüyoruz. Biz ayrıldıktan, ortak akıl ve istişare terk edildikten, dürüst ve ehil insanlar sistemden çıktıktan sonra ülkenin kredi notu yatırım yapılabilir seviyeden tam 5 kat aşağı indi. 5. bodrumda şu an. İşte tam da bu yüzden, artık bu takıma yepyeni yöneticiler gerekiyor. Bir takımı her yıl beş defa arka arkaya küme düşüren birisini takımın başında tutmazlar, değil mi?" diiye sordu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat