Özdilek

Siyaset

Babacan’dan ‘Eşitlikçi Kentler’ projesi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin ‘Eşitlikçi Kentler’ projesinin tanıtımında konuştu. “DEVA Partisi, siyaseti her alanda insanların hayatını kolaylaştırmak olarak görüyor” diyen Babacan projenin hedeflerini anlatt.

10 Ağustos 2021 Saat: 14:05
Babacan’dan ‘Eşitlikçi Kentler’ projesi
Babacan’dan ‘Eşitlikçi Kentler’ projesi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin ‘Eşitlikçi Kentler’ projesinin tanıtımında konuştu. “DEVA Partisi, siyaseti her alanda insanların hayatını kolaylaştırmak olarak görüyor” diyen Babacan projenin hedeflerini anlattı. 

ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanlığı ile Yerel ve Şehircilik Politikaları Başkanlığı’nın ortak hazırladığı ‘Eşitlikçi Kentler’ projesi bugün DEVA Partisi Genel Merkezi’nde tanıtıldı. Basın toplantısına Genel Başkan Ali Babacan’ın yanı sıra, Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Candan Karlıtekin de katıldı.

Babacan şu ifadeleri kullandı: “Yerel yönetimler eliyle şehirlerimizi sadece çöplerden değil, cinsiyet temelli ayrımcılıktan da temizlememiz gerektiğini düşünüyoruz. Yerel yönetim denilince aklına hemen imar rantı düşenlerin zihniyetini en kısa zamanda tarihin tozlu raflarına kaldırmakta kararlıyız. Eşitlikçi kentler kurma umuduyla tasarladığımız planımız; tüm bireylerine karşı eşit ve adil yaklaşan bir şehir yaşamını öngörüyor.”

"TEK KAPI SİSTEMİNE GEÇECEĞİZ"

Babacan, DEVA Partisi’nin yerel yönetimlerde atacağı cinsiyet bazlı adımlardan öne çıkanları şöyle sıraladı:

“‘Eşitlikçi Kentler’ projesi sayesinde, yerel yönetimlerin kapasitesini de etkin kullanarak, kadına yönelik şiddetle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu hususta ‘Tek Kapı’ sistemine geçeceğiz. Böylece merkezî hükûmet, belediye, sivil toplum, İŞKUR, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri, barolar ve ilgili diğer kurumların eşgüdüm halinde çalışmalarını sağlayacağız.”

"ANADİL ENGELİNİ KALDIRACAĞIZ"

“Şiddet anında, yerel yönetimlerin hizmetlerine hızla ulaşılmasını sağlayacağız. Bakanlıklarla koordineli yürütülecek 7/24 yardım merkeziyle, çok dilli destek faaliyeti sürdüreceğiz. Şiddetle mücadelede anadili engelini kaldıracağız. Şiddetin yaygın yaşandığı bölgelerde panik butonu, mobil güvenlik uygulamaları, etkin kamera sistemleri gibi teknolojik önlemler alacağız. Yerel yönetimlerde ‘mor bayrak’ politikasıyla şiddet mağduru kadınları, çalışma hayatına dahil ederek, ayakta durmalarına destek olacağız.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat