Özdilek

Kültür/Sanat

Azerbaycan’ın Uyanışı Coşkuyla Kutlandı

Azerbaycan’ın Milli Uyanış Günü, Türkistan Toyu’nun düzenlediği programla Bursa’da coşkuyla kutlandı.

19 Kasım 2019 Saat: 09:08
Azerbaycan’ın Uyanışı Coşkuyla Kutlandı
Azerbaycan’ın Uyanışı Coşkuyla Kutlandı

Azerbaycan’ın Uyanışı Coşkuyla Kutlandı

Azerbaycan’ın Milli Uyanış Günü, Türkistan Toyu’nun düzenlediği programla Bursa’da coşkuyla kutlandı. Türküler ve halk dansları ile renkli geçen gecede, derneğin Onursal Başkanı M. İlyas Bozkurt Türk dünyasındaki kardeşliğe vurgu yaptı.

“Türkistan Toyu - Türk Dünyası İlişkileri Araştırma ve Geliştirme Derneği” tarafından düzenlenen Azerbaycan-Türkiye Kardeşlik Gecesi ve Azerbaycan Milli Uyanış Günü Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 31 yıl önce Azerbaycan’ın bağımsızlık mücadelesinin başladığı gün olan ve bu nedenle her yıl 17 Kasım’da kutlanan Milli Uyanış Günü dolayısıyla düzenlenen programa Türkistan Toyu Onursal Başkanı M. İlyas Bozkurt, Türkistan Toyu Genel Başkan Yardımcısı M. Talha Zeytinci, Azerbaycan Kültür Derneği Bursa Şube Başkanı Handan Askeran Ton, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Bursa Temsilcisi Paşa Alihan, Üsküdar Üniversitesi İTBF Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Bahadır, MHP İl Başkan Yardımcısı Beşir Deniz, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Türkyılmaz ile akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmasına Azerbaycan'ın Milli Uyanış Günü’nü kutlayarak başlayan Türkistan Toyu Onursal Başkanı M. İlyas Bozkurt, "Dost ve kardeş Azerbaycan halkı tüm Türk toplumlarında olduğu gibi takdire şayan bir bağımsızlık mücadelesi vermiş, bağlarımızı da her zaman sağlam tutmuştur. Türk insanında Azerbaycan'ın yeri ayrıdır. Adının sonunda olduğu gibi bizler için başında da can vardır; yüreğimizdeki adı Can Azerbaycan'dır" dedi. Türk halklarının asırlara dayanan kardeşliğine dikkati çeken Bozkurt, Türk devletlerinin ayrı gözükse de özellikle halklarının birbirine gönülden bağlı olduğunu belirtti. Türkistan Toyu olarak geçen yıl da Türkiye-Kazakistan Dostluk Gecesi düzenlediklerini hatırlatan Başkan Bozkurt, diğer Türk devletleriyle de kardeşlik bağını güçlendirmek için bu tip programlara devam edeceklerini ifade etti.

Azerbaycan-Türkiye Kardeşlik Gecesi ve Azerbaycan Milli Uyanış Günü  Türk kültürünü  yansıtan birbirinden seçkin gösteriler, halk oyunları, şiirler ve konserler ile devam etti...

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat