Özdilek

Kültür/Sanat

Azerbaycan Cumhuriyet'in 101’nci yılı kutlandı

Azerbaycan Evi, Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nde coşkuyla kutlandı

30 Mayıs 2019 Saat: 09:19
Azerbaycan Cumhuriyetin 101’nci yılı kutlandı
Azerbaycan Cumhuriyet'in 101’nci yılı kutlandı

Azerbaycan Cumhuriyet'in 101’nci yılı kutlandı

Ufuk BAGAN (Hür Kocaeli) İzmit-Bundan 101 yıl önce cumhuriyetin ilan edildiği Azerbaycan için İzmit’te de kutlama yapıldı. Azerbaycan Dernekleri Federasyon Başkanı Bilal Dündarönderliğinde yapılan kutlamaya, Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Levent Yılmaz, Kültür ve Turizm İl eski Müdürü Adnan Zanburkan ve Kocaeli Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Soner Kılıç’ın yanı sıra İzmit’te yaşayan Azeri kökenli Türk vatandaşlar katıldı. Detaylar haberimizde

Azerbaycan Cumhuriyet'in 101’nci yılı kutlandı

Ulusal marşlar okundu

Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından iki ulusun marşları hep bir ağızdan okundu. Azerbaycan Dernekleri Federasyon Başkanı Bilal Dündar, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri saygıyla ve minnetle bir kez daha andıklarını söyledi.

“Birçok ülkeyi ve egemen güçleri korkutuyor”

Başkan Bilal Dündar, “Azerbaycan’da Cumhuriyet 28 Mayıs 1918’de kuruldu. Dünyanın birçok ülkesinde Cumhuriyet kelimesi bilinmez ve telaffuz dahi edilmezken,  Azerbaycan halkı cumhuriyetle tanışıyor. Bu büyük bir başarıdır ama ne yazık ki Azerbaycan halkı bu başarıyı uzun süre tadamıyor. Cumhuriyetin getirdiği özgürlük ve yenilikler birçok ulusu ve egemen güçleri korkutuyor” dedi.

“Bir kere yükselen bayrak, bir daha inmez”

Dündar, “Cumhurbaşkanı Mehmet Emin Resülzade, ‘Bir kere yükselen bayrak, bir daha inmez’ veciz sözüyle halkının hislerine tercüman olmuştur. Nitekim aradan geçen uzun süreli kesintiye rağmen kalbinde cumhuriyet ateşi sönmeyen Azerbaycan halkı, 1991 yılında yeniden bağımsızlığına kavuşunca, yoluna yine cumhuriyetle devam etti” diye konuştu.

“Bakü, tepeden tırnağa yenilendi”

“Bugün Bakü, dünün Bakü’sü değildir” diyen Azerbaycan Dernekleri Federasyon Başkanı Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakü, yıllardır şantiye görüntüsüyle tepeden tırnağa yenilendi. Yollar, köprüler, okullar, hastaneler, kültür ve yaşam yerleri birbiri ardına yapılmaktadır. Kafkasya’nı parlayan yıldı olan Azerbaycan, aynı zamanda kilit bir ülke konumundadır.  Dündar’ın konuşmasının ardından Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Levent Yılmaz ve Kültür ve Turizm İl eski Müdürü Adnan Zamburkan da Azerbaycan Cumhuriyet’nin kuruluşunu kutlayan birer konuşma yaptı.

Azeri müzikleri eşliğinde danslar edildi

Yapılan konuşmaların ardından Azerbaycan Evi’nin bahçesinde hatıra fotografı çekildi. Fotograf çekiminin ardından Azeri ezgileri eşliğinde başta başkan Bilal Dündar olmak üzere Azeri gençler, kendi kültürlerini yansıtan danslarıyla kutlamaya ayrı bir renk kattı.

 

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat