Özdilek

Çevre

'Aytepe Orman Eğitim ve Tanıtım Ünitesi''ni Bekir Karacebey Açtı

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından projelendirilen, Yuvacık Aytepe Mevkii'nde yapımı bir süredir devam eden 'Aytepe Orman Eğitim ve Tanıtım Ünitesi''ni OGM Bekir Karacebey açtı.

2 Eylül 2018 Saat: 00:17
Aytepe Orman Eğitim ve Tanıtım Ünitesini Bekir Karacebey Açtı
'Aytepe Orman Eğitim ve Tanıtım Ünitesi''ni Bekir Karacebey Açtı

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından projelendirilen, Yuvacık Aytepe Mevkii'nde yapımı bir süredir devam eden 'Aytepe Orman Eğitim ve Tanıtım Ünitesi' tamamlandı. Yapımı tamamlanan tesiste Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu ve Orman İşletme personelleri tarafından açılış töreni düzenlendi.


Açılış törenine T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürü Bekir Karacebey, Odun Dışı Ürünleri ve Mesire Yerleri Daire Başkanı Emin Şimdi, Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları, çok sayıda personel ve misafirler katıldı.


Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu açılış konuşmasında şunları kaydetti; “değerli konuklarımız öncelikle hoş geldiniz. Birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz 'Aytepe Orman Eğitim ve Tanıtım Ünitesi' binasında, bundan sonra yapmayı planladığımız eğitim ve tanıtım faaliyetleri ile teşkilatımızın orman ve orman kaynaklarını koruma misyonuna hizmet edeceğiz. Gençlerimizi ve çocuklarımızı daha yeşil bir Türkiye idealine ve daha güçlü bir şekilde hedefimize ulaşmakta faaliyetlerimiz olacak. Bu düşünce ile bu tesisimizin ülkemize milletimize hayırlı olmasının dilerim. Bu vesile ile bu tesisimizin yapımında büyük katkı sağlayan başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na ve emeği geçen tüm ekibine ve kendi ekibime gönülden teşekkür ederim.''


Kaptanoğlu, sözü Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşuna verirken, Okan Kurşun; “ 'Aytepe Orman Eğitim ve Tanıtım Ünitesi' bir yıl içerisinde büyük bir gayretle ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yapıldı. Bu tesisin yapımında ciddi bir emek ve mali bir yükün altına girdiler. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.


Güvenlik Kuruluşlarından Sonra En Çok ŞEHİT Veren Kurumuz


Kurşun'un ardından Orman Genel Müdürü Bekir Karacebey konuşmalarında; “değerli arkadaşlar burası mimari yapısı itibarı ile adına uygun tam bir eğitim ve tanıtım ünitesi olarak planlanmış çok güzel bir tesis. Öncelikle burada emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bizler 1839 yılından beri ülkemizin, insanlığın hizmetinde olan bir kurumuz. Hakikaten de ülkemizin 179 yıllık ormancılık tarihi itibarı ile de en önemli ve köklü bir kurum olan Orman Genel Müdürlüğü'nün mensuplarıyız. Ben Orman Genel Müdürü olarak bu kurumun bir üyesi olarak duyduğum memnuniyeti her fırsatta ifade ediyorum. Değerli arkadaşlar biz Orman Genel Müdürlüğü olarak çok önemli hizmetleri ifa ediyoruz. Bu hizmetlerin en başında ormanların korunması geliyor. Ormanların korumak için hakikaten canını dişine takan bir ekibimiz var. Bakın özellikle orman yangınları ile mücadele eden, ayrıca orman korumasında şehit olmuş birçok arkadaşımız var. Bu güne kadar 114 tane şehit vermişiz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi bir kere daha rahmetle anıyoruz, geride kalanlara sabırlar diliyoruz. Değerli arkadaşlar güvenlik kuruluşlardan sonra bu kadar şehit veren var mı? bilmiyorum. Kolluk kuvvetlerimiz ve askerimizden sonra bu ülkede görev yapan bu kadar çok şehit olan bir kurum yok. Bizim görev yaparken ne kadar hassas ne kadar titiz olduğumuzun bir göstergesidir bu. Yine bu maksata hizmet etmek üzere yapılmış bir binanın açılışındayız. İnanıyoruz ki burası hep güzel hizmetlere aracılık edecek. Bu tesisin sadece koruma maksadıyla değil. Aynı zamanda eğitim ve tanıtım maksatı da bulunuyor. Az önce gençlerimizin bir eğitim tesisin den geliyoruz. Onlar orada milli ve manevi değerler eğitimi alırken, aynı zamanda tabiat eğitimini de alacaklar. İşte burada ihtiyaç duyulduğunda bir eğitimin parçası olarak gençlere ormanlarla ilgili eğitimlerin verileceği bir tesis olacak” dedi.


Konuşmaların ardından 'Aytepe Orman Eğitim ve Tanıtım Ünitesi' açılış kurdelası kesildi. Hamdi Kaptanoğlu tarafından tesis Orman Genel Müdürü ve misafirlere gezdirildi. Tesis hakkında bilgiler verildi. Orman Genel Müdürü ve protokol ile tesis bahçesinin sağ ve sol tarafına birer mavi ladin fidanları dikildi. 
Tesiste taş şömineli büyük bir toplantı salonu, mutfak, tuvaletler ve 4 adet çok amaçlı eğitim odaları ve üst kattada iki adet büyük misafir odaları ve müştemilatı bulunmaktadır. Dekorasyonu ham agaç ve uygun metaryallerden oluşan tesisin giriş kısmında dinlenme bölümü ve birde minik bir etnografik sergi alanı bulunmaktadır.


OGM Bekir Karacebey bölgeye ziyaretinde yoğun bir süreç geçirdi



Karacebey, Sakarya Bölge Müdürü ve yöneticilerle beraber, Türkiye'nin ilk Fidan Borsası Binası'nın inşaatını Sapanca'da ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kartepe Belediye Başkanı ile Sapanca Gölü kenarında bir tesiste mesire yerleri ve ekoturizm ile ilgili faydalı görüşmeler yaptılar. Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü Suadiye İşletme Şefliği sınırları içerisindeki silvikültürel uygulama çalışmalarına katılarak incelemelerde bulundu ve bilgi aldı. Bu ziyaretten oldukça memnun kaldığını belirten Karacebey, çalışmalarından dolayı çalışanlarını tebrik etti ve başarılar diledi.


Doğantepe A Tipi Mesire Yeri olan HK Sağlıklı Yaşam Merkezi'ni ziyareti ile devam eden Karacebey, bu tesisin Türkiye'ye örnek olması gerektiğini belirtti. Ardından yine A Tipi Mesire Yeri olan Aytepe Diriliş Kampını'de ziyaret etti. Aytepe Diriliş Kampı'nda, kampa gelen çocuklarla bir araya geldi. Kamp sorumlularından kamp hakkında ayrıtılı birifing aldı. Ata Sporu olan Geleneksel Okçuluk üzerine hocasından kısa bir eğitimden sonra ok atışı denemesi gerçekleştirdi. Kamp'ta görev alan Afrika Kıtası'ndan buraya okumaya gelen bir çalışanla sohbet etme imkanı buldu. Tüm bu ziyaretlerden sonra 'Aytepe Ormancılık Eğitim ve Tanıtım Ünitesi''nin açılışını yaparak Bölge Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve bağlı Şeflikler ve personelle beraber yemek yiyen Karacebey geceyi tesiste geçirdi.


OGM Karacebey, proğramının ikinci gününe, Sakarya Orman Bölge Müdürü ve Gölcük Orman İşletme Müdürü ile beraber Bambu Mobilyacıları'nı ziyaret ederek başladı. Tüm sektörlerde ithal etmeden, kendi ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yapılması gerekliliğine vurgu yaptı. Bambu malzemesine alternatif olarak kestane çubuk ve direk işletme sınıflarından elde edilen malzeme ile mobilya imalatındaki gelişmeleri sevinçle karşıladı. Bekir Karacebey ve yöneticiler, sıcak geçen günlerde orman yangınlarında çok önemli olan Yangın İlk Müdahale Ekipleri'ni İzmit'te ziyaret etti. Yangına sebebiyet verecek davranışlardan kaçınalım! uyarısıyla kamu spotu mesajı verdi. 'Melen Balsuyu Projesi' için İzmit Fidanlığı'nda üretilen Adaçayı ve Lavanta fidanlığına ziyarette bulunan Karacebey emeği geçen çalışanlara teşekkür etti. Reçine Üretim Sahaları'nı ziyaret ederek dışa bağımlılığa dur demek için yapılan bu çalışmalara müdürlük olarak önem verdiklerini belirten OGM Bekir Karacebey, ziyaretlerinin ardından Kocaeli'nden ayrıldı.


Haber: Veysel Kavrayan / Kocaeli

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat