Özdilek

Sağlık

Ayranın faydaları şaşırtıyor

Türkiye’de en çok sevilen ve tüketilen içeceklerin başında gelen ayran, tüm yıl boyunca sofralara lezzet katarken sıcak yaz günlerinde bir başka etki yaratıyor. BURSA (İGFA) - Sıcaklara karşı ferahlamak için tercih edilen ayran, yaz ayl

13 Temmuz 2021 Saat: 13:05
Ayranın faydaları şaşırtıyor
Ayranın faydaları şaşırtıyor

Türkiye’de en çok sevilen ve tüketilen içeceklerin başında gelen ayran, tüm yıl boyunca sofralara lezzet katarken sıcak yaz günlerinde bir başka etki yaratıyor.

BURSA (İGFA) - Sıcaklara karşı ferahlamak için tercih edilen ayran, yaz aylarında tüketilecek sağlıklı içeceklerden biri olarak dikkat çekiyor. Özellikle de probiyotik içerikli ayranlar, yaz günlerinde sağlıklı beslenmek isteyenlerin en önemli tercihlerinden biri haline geliyor. Ayran uzmanı Eker, geleneksel içeceğimizin faydalarını anlattı.

Ayranın sadece lezzetli bir içecek olmaktan ibaret olmadığını belirten uzmanlar, yaz aylarında her gün ayran tüketmenin vücudumuza sayısız faydası bulunduğunu söyledi.

Ayran, özellikle yaz günlerinde vücut sıcaklığının dengelenmesine yardımcı olarak hararetimizi gideriyor.İçeriğinde bulunan vitamin, mineral ve bileşenlerle farklı vücut fonksiyonlarının sağlıklı işlemesine katkı sağlıyor.Vücudumuz, terleme yoluyla su ve mineral kaybederken devreye giren ayran, içeriğindeki elektrolitler sayesinde vücudumuzun sıvı dengesini korumayı destekliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat